Model Mi 11 bol predstavený samostatne, takže s napätím očakávame aj predstavenie vylepšenej verzie s označením Pro. 

O tomto smartfóne viac prezradí aj najnovší príspevok zo sociálnej siete Weibo. Ten odhaľuje Mi 11 Pro, ktorý znázorňuje objektív s periskopom. Číslo 120 odkazuje na maximálne digitálne priblíženie, pričom sa očakáva, že objektív poskytne 10-násobné optické priblíženie. To tiež zvyšuje pravdepodobnosť, že jeden z ďalších troch fotoaparátov ponúkne ďalšiu možnosť nižšieho optického priblíženia. Rovnako sa očakáva použitie 108 Mpx senzoru.

Zverejnené fotografie potvrdzujú dizajn, ktorý sme videli pred pár dňami, hoci periskop bol otočený o 90°. Očakávame, že displej bude rovnaký, 6,81-palcový Amoled panel s rozlíšením QHD+, obnovovacou frekvenciou 120 Hz a vzorkovacou frekvenciou dotyku 480 Hz. Telefón bude poháňaný čipsetom Snapdragon 888.

Xiaomi Mi 11 Pro

Zdroj: GizChina

Mi 11 Pro by mal obsahovať to najlepšie z nabíjacieho hardvéru Xiaomi. Patrí sem 120 W káblové nabíjanie, ktoré sme videli už pri Mi 10 Ultra, ako aj 80 W bezdrôtové nabíjanie, ktoré bolo predstavené koncom minulého roka. To bude schopné nabiť 4 000 mAh batériu za 19 minút.

Xiaomi Mi 11 Pro má byť predstavený vo februári, po čínskom novom roku (12. februára). Odhalený však môže byť aj ďalší model (Mi 11 Lite?).

Nižšie je znázornené vykreslenie Bena Geskina, ktorého vyobrazenie klasickej verzie Mi 11 (niekoľko týždňov pred jej oznámením) bolo celkom presné. Leaker tvrdí, že model Pro bude vyzerať práve takto. Tvrdí, že namiesto 108 Mpx senzoru bude použitý 50 Mpx senzor s väčšími pixelmi.

Pokiaľ bude aj tento dizajn skutočný a nešlo by o model Pro, tak v hre je stále model Mi 11 „Extreme edition“, ktorý nadväzuje na model Ultra, takže oba dizajny môžu byť pravdivé.

Xiaomi Mi 11 Pro

Render od Bena Geskina, Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11 Lite: Toto sú predpokladané technické špecifikácie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.