Čínske Xiaomi dnes na tlačovej konferencii v Pekingu oficiálne predstavilo svoju tohtoročnú vlajkovú loď. Ponúka vynikajúce parametre za výbornú cenu.

Štýlový a elegantný dizajn a parametre, ktoré ju zaraďujú do top triedy súčasných smartfónov. Taká je čerstvo predstavená novinka od Xiaomi. Veď posúďte sami. O pohon sa postará osemjadrový procesor Snapdragon 835 od Qualcommu vyrobený 10 nm technológiou s taktom 2,45 GHz, ktorým momentálne disponujú len Samsung Galaxy S8 a Sony Xperia XZ Premium. Plynulý chod aj tých najnáročnejších aplikácií a hier bude zaručený vďaka 6 GB operačnej pamäti RAM v spolupráci s grafickým čipom Adreno 540. To sú, minimálne na papieri, lepšie hodnoty, akými sa môžu pochváliť iPhone 7 či Samsung Galaxy S8.

Displej, ktorý je chránený odolným sklom Gorilla Glass s miernym 3D zahnutím po všetkých hranách, je veľký 5,15 palcov a ponúkne Full HD (1920 × 1080) rozlíšenie. Pod ním je umiestnený snímač odtlačkov prstov s technológiou Qualcomm Sense ID. Xiaomi Mi 6 je odolný aj voči vode, má však ísť len o miernu odolnosť voči ošpliechaniu, preto ho určite neodporúčame ponárať. O celodennú výdrž sa má postarať batéria s pomerne slušnou 3 350 mAh kapacitou.

Ďalším plusom je duálny fotoaparát s dvoma širokouhlými šošovkami a senzormi s rozlíšením 12 Mpix. Podľa zástupcov čínskej spoločnosti, by mal byť funkčne i kvalitatívne porovnateľný s fotoaparátom z iPhone 7 Plus. Sklamané môžu byť dve skupiny používateľov. Tí, ktorí očakávali takmer bezrámikový dizajn po vzore minuloročného Mi Mix modelu a tiež tí, ktorí majú kvalitné slúchadlá na 3,5 mm jack konektor. Ten totiž Xiaomi Mi 6 neobsahuje, no na druhej strane je aspoň vybavený stereo reproduktormi a USB – C konektorom.

Smartfón, ktorý je konštrukčne zhotovený z chirurgickej ocele má byť dostupný v modrom a striebornom farebnom prevedení.  Veľmi atraktívne je nastavená cena. Xiaomi Mi 6 bude v konfigurácii so 6 GB RAM a 64 GB interným úložiskom stáť 2 499 juanov, čo je v prepočte 339 €. Vyššia konfigurácia so 6 GB RAM a 128 GB interným úložiskom vyjde na 2 899 juanov, čiže cca 393 €. Xiaomi bude predávať aj keramickú verziu v čiernom farebnom prevedení so 128 GB úložiskom za približne 405 €.

Zdroj: The Verge