Xiaomi Mi 6X môže prísť na trh s čipsetom Helio P60 a vylepšenou kamerou z modelu Redmi Note 5 Pro.

Xiaomi Mi 6X bude využívať pravdepodobne rovnaký hardvér ako pripravovaný model Mi A2. V kolotoči neoverených informácií sa objavil aj tento model a dlho sa nevedelo určiť, ktorý procesor by sa mohol objaviť v tomto smartfóne.

Informácie poukazovali na osemjadrový čipset. Ako sa neskôr ukázalo, malo by ísť o Snapdragon 626/636.

Najnovšie informácie poukazujú na čipset Helio P60, ktorý ponúkne aj prvky umelej inteligencie. Pre zariadenie Xiaomi Mi 6X by to bola dobrá správa. Helio P60 je skvelá alternatíva k Snapdragon 835, nakoľko využíva štyri jadrá Cortex-A73. Nevýhodu vidíme pri GPU Mali-G72 MP3, ktoré nedosahuje kvalít konkurencie v podobe Adrena.

Tieto špecifikácie sú pomerne dobré, nakoľko zariadenie bude spadať do strednej triedy a v blízkej dobe budú všetci sledovať hlavne príchod Xiaomi Mi7 so Snapdragon 845 a čítačkou odtlačkov prstov zabudovanú v displeji.

Pri zariadeniach Xiaomi Mi 6X a Mi A2 by mala mať hlavná kamera výrazné vylepšenia v porovnaní s modelom Redmi Note 5 Pro. Hlavný snímač duálneho fotoaparátu poskytne Sony vo verzii IMX 486 (12 Mpx, 1,25 μm). Tento snímač bude doplnený druhým, ktorý ponúkne vyššie rozlíšenie. Sekundárny snímač nesie označenie IMX 376 (20 Mpx, 1,0 μm).

Doplňujúce špecifikácie pre Mi 6X a Mi A2 zahŕňajú displej s rozlíšením FHD+, 4 GB RAM + 64 GB ROM pamäte a batériu s kapacitou 2 910 mAh. Pri softvéri by mali prísť rozdiely na základe uvedenia zariadení do predaja. Globálna verzia by mala ponúkať Android One, zatiaľ čo čínska verzia 6X by mala mať predinštalovaný známy MIUI.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

MediaTek Helio P60 prinesie AI do strednej triedy smartfónov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.