Štandardná verzia Xiaomi Mi 9 patrí v súčasnosti medzi najvýkonnejšie Android zariadenia.

Prichádzajúca priehľadná verzia Mi 9 Explorer Edition, ktorá sa zakrátko dostane do predaja, dodá používateľom akýsi punc výnimočnosti a dokonca aj viac pamäte RAM. Niektorí čínski používatelia požadovali ešte lepšie parametre, ako im ponúkala klasická verzia, pričom verzia s 8 GB RAM + 256 GB interným úložiskom nebola doteraz dostupná. Teraz sa zdá, že ich prianie bolo vypočuté.

Zástupca spoločnosti uviedol na sociálnej sieti Weibo, že čoskoro bude dostupná verzia s 8GB RAM + 256GB úložiskom v prevedení Explorer Edition. Tento model by sa mal zaradiť do stredu ponuky, medzi štandardnú Mi 9 a verziu Explorer s pamäťou 12 GB / 256 GB.

Okrem extra RAM, Mi 9 Explorer bude mať rovnaké “vnútornosti”, ako klasická Mi 9, vrátane 6.39-palcového celoplošného Super AMOLED FHD+ displeja a o poriadnu dávku výkonu sa bude starať čipset Snapdragon 855. Rovnaká má byť aj predná 20 Mpx kamera, vrátane trojitej zostavy hlavného fotoaparátu s 48 Mpx + 16 Mpx + 12 Mpx senzormi.

Cena zatiaľ nebola pevne stanovená, ale špekuluje sa, že by sa mohla pohybovať na hranici 475 eur (prepočet z CNY) s tým, že tento model by mohol byť dostupný už koncom marca. Cena pre náš trh bude upresnená neskôr.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Antutu TOP 10 za február 2019: Xiaomi Mi 9 je aktuálne najvýkonnejším Android zariadením

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.