Výrobca sa s predstavením nakoniec poponáhľal.

Nová vlajková loď čínskeho výrobcu, sa prvýkrát predstavila verejnosti, už začiatkom januára. Xiaomi Mi 9 sa podľa posledných správ mal predstaviť až po MWC 2019, ktoré sa bude konať koncom februára v Barcelone. Teraz už vieme, že to tak nebude.

Smartfón Mi 9 nesie kódové označenie Cepheus a bude ho poháňať najnovší čipset od Qualcommu – Snapdragon 855 s modemom X24. Pamäťové verzie budú začínať v kombinácii 6 GB RAM a 128 GB vnútorného úložiska.

Neoficiálny render Xiaomi Mi 9

Po prvých náznakoch zo začiatku roka, sa pripravovaná vlajková loď už iba sporadicky objavovala v únikoch, ale teraz máme v rukách oficiálne informácie o nej. Spolumajiteľ spoločnosti, Lei Jun, práve zverejnil ukážku, ktorá prezrádza oficiálny dátum predstavenia. Ten je stanovený na 20. februára.

Spoločnosť zverejnila na sociálnej sieti Weibo aj fotografiu s Royom Wangom z TFBoys, ktorý drží Mi 9. Na fotografii je zreteľne vidieť, na zadnej strane zariadenia, tri primárne kamery.

Oficiálne oznámenie dátumu predstavenia Xiaomi Mi 9

Zostava troch fotoaparátov bude pri Xiaomi Mi 9 usporiadaná vertikálne s horným snímačom s farebným zvýraznením. Zostava tiež obsahuje LED blesk umiestnený pod snímačmi. Na pravej strane zariadenia sa nachádzajú ovládacie prvky hlasitosti a tlačidlo napájania, pričom na ľavej strane môžeme vidieť fyzické tlačidlo, ktorým sa bude pravdepodobne aktivovať asistent Xiao.

Lei Jun už dávnejšie uviedol, že vlajková loď bude mať rýchlejšie nabíjanie, ako je pri novinke Redmi Note 7 (18 W), takže očakávame, že podľa doterajších správ uvidíme v Mi 9 až 27 W nabíjanie. Cena novinky by mala začínať na úrovni 390 eur (prepočet z čínskeho juanu).

Skutočné fotografie Xiaomi Mi 9

Zdroj: Weibo 1, Weibo 2

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9 príde čoskoro: Dizajnový klenot s nekompromisnou výbavou?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.