Xiaomi včera uverejenilo video, v ktorom prezentuje vlastného hlasového asistenta.

Video demonštruje hlasového asistenta Xiao AI, ktorý je vyvinutý špeciálne pre zariadenia Xiaomi. Ako môžete na videu vidieť, Xiao je veľmi podobný asistentom Siri a Google Assistant. Podľa videa je zrejmá lokalizácia a momentálne zameranie na čínsky trh.

Xiao AI je podľa hovorcu Xiaomi nainštalovaný už na novom Mi MIX 2S a aktuálne môže byť použitý aj na iných zariadeniach Xiaomi s najnovšou aktualizáciou čínskej verzie MIUI.

Hlasového asistenta Xiao AI zatiaľ nenájdete mimo Číny a nedostal sa dokonca ani do Indie a iné trhy, kde má Xiaomi silné zastúpenie.

Spoločnosť Xiaomi nedávno oznámila partnerstvo so spoločnosťou Microsoft. Spolupráca je zameraná na inteligentný reproduktor Mi AI Speaker. Očividne spolupráca nezahŕňa mobilné zariadenia, keďže sa v nich aktuálne objavil asistent z vlastnej dielne Xiaomi.

Mimo Číny sa dá samozrejme využívať v zariadeniach Xiaomi aj klasicky Google Assistent, ktorý v Číne nie je dostupný. Nový asistent Xiao AI bude mať čoskoro rozšírenie pre dohovorenie sa aj v angličtine a hindčine.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi MIX 2S: Fotkami a videom sa vyrovná aj iPhonu X

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.