Smartfóny od Xiaomi vynikajú svojou nadstavbou MIUI a výborným pomerom ceny a výkonu. Častokrát ale zamrzela kvalita fotiek.

Podľa najnovšieho hĺbkového testu spoločnosti DxOMark sa s modelom Xiaomi Mi MIX 2S všetko zmení. Pripravovaná novinka, ktorá by sa mala na trhu objaviť v priebehu apríla, bude mať duálny fotoaparát. Hlavný snímač bude mať 12 Mpx  (f/1.8, 1/2.55″, 1.4 µm) a sekundárny bude mať takisto 12 Mpx , ale trochu iné paramatre (f/2.4, 1/2.9″, 1.0 µm). Medzi prednosti bude určite patriť 2-násobný optický zoom, 4-osá optická stabilizácia a dual pixel fázové zaostrovanie. Duálny bude aj LED blesk, ktorý bude dvojfarebný pre čo najrealistickejšie prisvetľovanie.

Celkové skóre, ktoré vo fototeste dosiahlo „2S-ko“ sa zastavilo na hodnote 97 bodov, a tak sa zaradila novinka od Xiaomi hneď vedľa Samsung Galaxy S9+ a Google Pixel 2. Rovnaké skóre zdieľa so smartfónmi akými sú Apple iPhone X a Huawei Mate 10 Pro. Napríklad celkové skóre je lepšie aj od takého iPhonu 8 Plus a Galaxy Note 8.

S vynikajúcim fotografickým skóre 101 bodov dosahuje Xiaomi Mi MIX 2S rovnaké skóre pre statickú fotografiu ako iPhone X, a sú to len tri body za Samsung Galaxy S9+. Medzi jeho prednosti patrí vynikajúci systém fázovej detekcie autofokusu, ktorý je rýchly, presný a veľmi stabilný spolu s jeho peknou rovnováhou medzi vykreslovním textúry a redukciou šumu. Pri slabom osvetlení Xiaomi Mi MIX 2S vykresľuje jedny z najhladších snímok, ktoré sme v testoch mohli vidieť. Celkový šum je veľmi dobre regulovaný aj vo vonkajších záberoch.

Pri hodnote 88 bodov, ktoré dosiahol Mi MIX 2S pri videu, sú o niečo nižšie ako pri statických záberoch, ale sú stále dobré. Silnými stránkami Xiaomi sú jeho vynikajúci systém automatického zaostrovania a elektronickej stabilizácie. Šum je pomerne dobre regulovaný, ale dynamický rozsah je v niektorých záberoch už trochu obmedzený.

Veľmi nás potešil fakt, že Xiaomi sa zaradilo už aj vo fototestoch na popredné priečky a dúfame, že modelu Mi MIX 2s sa bude na trhu dariť.

Ako vnímate značku Xiaomi a jej fotoaparáty? Boli ste doteraz spokojní s kvalitou fotiek?

zdroj: dxomark

Prečítajte si aj:

DxOMark fototest: Samsung Galaxy S9+ prevalcoval konkurenciu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.