Očakávaná novinka prešla certifikáciou TENAA.

Čínsky výrobca smartfónov sa chystá odhaliť používateľské prostredie MIU 13, vrátane viacerých zariadení. Predstavenie noviniek je plánované na august. Počas udalosti by sme sa mali konečne dočkať aj uvedenia smartfónu Mi Mix 4, o ktorom sa dlho predpokladalo, že pôjde o skladateľný model. Najnovšie správy naopak tvrdia, že sa zariadenie bude viac zameriavať na to, aby ponúkalo vynikajúci používateľský zážitok, čo má byť dosiahnuté aj “neviditeľným” selfie fotoaparátom v displeji.

Aktualizovaný zoznam TENAA odhalil dva modely Mi MIX 4. Podľa výpisu bude telefón Xiaomi s modelovým označením M2016118C k dispozícii v dvoch konfiguráciách. Štandardný model bude vybavený 8 GB RAM a ponúkne 256 GB internej pamäte. O niečo výkonnejší variant ponúkne 12 GB pamäte RAM a 256 GB internej pamäte. Predchádzajúce správy počítali aj s verziou 12 GB RAM / 512 GB internej pamäte. Táto verzia zatiaľ certifikáciou neprešla.

Očakávané technické parametre 

Zariadenie bude vybavené 6,6-palcovým zahnutým OLED displejom s rozlíšením Full HD+, v ktorom sa bude údajne nachádzať selfie fotoaparát. Skener odtlačkov prstov bude rovnako zabudovaný do displeja.

Okrem toho môže telefón obsahovať čipovú sadu Snapdragon 888 alebo ešte rýchlejšiu verziu Snapdragon 888+. Model bude tiež obsahovať pamäť RAM LPDDR5 uMCP. Veľmi zaujímavým parametrom je aj 120 W rýchle káblové nabíjanie, ako aj 70 alebo 80 W rýchle bezdrôtové nabíjanie.

Mi MIX 4 bude údajne obsahovať modul s tromi fotoaparátmi. Hlavný fotoaparát ponúkne rozlíšenie 50 Mpx a bude využívať senzor Samsung GN1s. Menej však poteší hmotnosť zariadenia, ktorá by sa mala zastaviť na 226 gramoch.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Android 12 pre smartfóny Samsung Galaxy príde čoskoro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.