Vo výbave by nemali chýbať Snapdragon 870 a Dimensity 1200.

Na popularite tabletov sa negatívne podpísal trend smartfónov s čoraz väčšími displejmi. Na tento vývoj zareagovalo viacero výrobcov, ktorí prestali v tomto segmente predstavovať nové modely. V hre tak zostalo iba niekoľko výrobcov, medzi ktorými nechýba Apple a Samsung. Keďže za ostatných pár mesiacov sa potreba vlastniť tablet zvýšila, nie je vôbec prekvapením, že na túto príležitosť zareagovalo aj Xiaomi. Čoskoro sa tak môžeme tešiť na novinky zo série Xiaomi Mi Pad 5.

Práce na novom Mi Pad 5 trvajú už pár mesiacov. Dátum oficiálneho uvedenia tohto zariadenia je však stále pod rúškom tajomstva. Podľa produktového riaditeľa spoločnosti, Xiaomi Mi Pad 5 dorazí v druhej polovici budúceho roka, teda nie skôr, ako v júli 2022. Nedávna správa pritom tvrdí, že tento tablet dorazí už v júli tohto roku.

Séria Mi Pad 5 by mala obsahovať minimálne dva modely – Mi Pad 5 a Mi Pad 5 Pro. Očakávame, že pri štandardnom modeli bude použitý Snapdragon 870 a pri modeli Pro sa použije Dimensity 1200. Rozdiely budú aj pri displejoch. Zatiaľ čo štandardný model bude používať LCD panel, model Pro údajne dostane do výbavy Oled.

Obidve verzie budú podporovať rozlíšenie 2K a obnovovaciu frekvenciu 120Hz so 4096 úrovňami prítlaku. Prvýkrát by nemala chýbať ani podpora aktívneho dotykového pera In-Cell. Tablet bude navyše mať vstavanú dvojčlánkovú batériu s celkovou kapacitou 8520 mAh.

Očakáva sa, že Pro verzia bude priamou konkurenciou pre Apple iPad a Huawei Mate Pad. Štandardná verzia bude predovšetkým cenovo dostupnejšia. Cena by mala začínať na 2999 juanoch, čo je v prepočte 385 eur.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Na iPad mini s úplne novým dizajnom si počkáme ešte pár mesiacov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.