Do predaja príde čoskoro.

Xiaomi čoskoro predstaví svoje nové zariadenie zo segmentu set-top boxov. Mi TV Stick je doteraz najmenšie riešenie v rámci tejto kategórie – ide o HDMI kľúč so zabudovaným procesorom a operačným systémom Android TV. Do predaja sa dostane 15. júla 2020.

Ako informuje portál muritzy.tistory.com, ktorý zverejnil fotografie a prvé informácie, zariadenie má predinštalovaný Android TV vo verzii Android 9 Pie s aktualizáciou bezpečnosti k 5. marcu. HDMI kľúč umožňuje prehrávanie videí v rozlíšení Full HD pri 60 fps a je teda určený skôr menej náročným používateľom, resp. na časté prenášanie.

Pre porovnanie, set-top box Xiaomi Mi Box S umožňuje prehrávanie v 4K rozlíšení, avšak v jeho prípade sa očakáva, že ho budete používať najmä doma. V prípade Mi TV Sticku chce Xiaomi osloviť používateľov, ktorí hľadajú malé HDMI zariadenie, ktoré by so sebou nosili na dovolenky či na chatu.

Súčasťou balenia je okrem HDMI kľúča aj adaptér s micro USB káblom a diaľkový ovládač. Mi TV Stick obsahuje certifikácie ClearKey CDM 1.1 aj Widevine L1, takže by ste si v plnej (podporovanej) kvalite mali užiť Netflix aj ďalšie video aplikácie. V teste AnTuTu dosiahol HDMI kľúč 36 436 bodov, čo je o takmer 5-tisíc bodov viac ako Mi Box S.

Oficiálne oznámenie Xiaomi Mi TV Sticku je naplánované na 15. júla 2020. Vtedy by sme mali spoznať európsku cenu aj dostupnosť.

Xiaomi Mi TV Stick. Zdroj: muritzy.tistory.com

Zdroj: muritzy.tistory.com

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi smart projektor mini: Projektor aj domáce kino, ktoré si môžete zobrať so sebou kamkoľvek (RECENZIA)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit