Správy o pripravovanej novinke, ktorá premení obyčajný televízor na inteligentný, sa začali objavovať pred dvomi týždňami.

Nemecká divízia Xiaomi najnovšie aj potvrdila existenciu tohto zariadenia a zašla dokonca tak ďaleko, že ukázala, ako toto šikovné zariadenie vyzerá. Aj keď podané informácie obsahom príliš neoplývali, môžeme si dizajn spojiť s informáciami, ktoré už poznáme dlhšie.

Na diaľkovom ovládači Mi TV Stick si môžeme najskôr všimnúť tlačidlo pre Google Asistenta. To znamená, že zariadenie sa určite bude dodávať s Android TV, alebo inou odnožou platformy Android. Vzhľadom na to, že už iné Xiaomi boxy používajú Android TV, môžeme očakávať, že stávkou na istou bude práve Android TV.

Na ovládači je ďalej vidieť aj tlačidlá pre služby Netflix a Amazon Prime Video. 

Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi Box S, Zdroj: Xiaomi

Najzaujímavejším poznatkom avšak aj naďalej zostáva, že aj takto malé zariadenie by malo poskytnúť výkon o dosť väčšieho Xiaomi Mi Box S. To znamená, že by sme sa mali dočkať rovnakej podpory 4K HDR, DTS-HD a Dolby Stereo Sound, ako aj podpory dvojpásmového Wi-Fi pripojenia.

Pokiaľ budeme veriť, že Xiaomi zachová tradíciu, tak aj cena by mala byť vzhľadom k výkonu pomerne priaznivá. Niektoré zdroje však uvádzajú cenu okolo 80 dolárov, čo je vzhľadom k uvádzacej cene Mi Box S pomerne veľa. Mi Box S začínal na cene 59 dolárov. 

Nezostáva nám nič iné, ako počkať do samotného uvedenia na trh, ktoré by malo byť čoskoro.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Aplikácie pre inteligentné televízory

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.