Xiaomi má tento rok predstaviť svoj prvý model typu Flip.

Rok 2024 má byť plný nových zaujímavých smartfónov. Aj keď sa väčšina výrobcov aktuálne sústreďuje najmä na integráciu umelej inteligencie do svojich zariadení, pracujú aj na zaujímavých modeloch, ktoré oslovia široké spektrum zákazníkov. V poslednej dobe sa však rozpráva najmä o nových modeloch typu Flip, teda smartfónoch so skladateľnou konštrukciou.

Juhokórejská spoločnosť Samsung nie je jediná, ktorá pracuje na skladateľných smartfónoch s blízkym dátumom predstavenia. Už o pár dní má byť totiž predstavený aj model HONOR Magic V Flip a svoj flipový smartfón pripravuje aj čínske Xiaomi. To sa však má na rozdiel od HONOR-u sústrediť na väčšie spektrum zákazníkov.

Xiaomi MIX Flip bude pravou vlajkovou loďou v skladateľnom tele

Známy leaker Digital Chat Station v jednom zo svojich posledných príspevkov priniesol informácie ohľadom skladateľných smartfónov. Podotkol, že značky ako OPPO či vivo tento rok nemajú priniesť nové modely typu Flip. Namiesto toho však máme čakať novinky značiek HONOR a Xiaomi. Na model značky HONOR sme sa pritom pozreli aj vďaka výrobcovi, ktorý Magic V Flip uverejnil aj na stránke z dôvodu rezervácií.

Xiaomi MIX Flip na snímkeZdroj: xiaomiui.net
Xiaomi MIX Flip na snímke

Zatiaľ čo HONOR má cieliť na ženské publikum, Xiaomi má pracovať na všestrannej vlajkovej lodi. Xiaomi je známe tým, že prináša nové prémiové technológie aj do lacnejších smartfónov. Model Xiaomi MIX Flip sa má sústrediť na prémiový výkon, ktorý mu dodá čipset Snapdragon 8 Gen 3. Rovnako sa však máme tešiť na fotoaparát, ktorý sa bude radiť do prémiovej kategórie. Hlavný snímač by mal mať 50 Mpx a doplní ho zrejme 60 Mpx teleobjektív.

Digital Chat Station odkazuje na tento model ako na vyššiu kategóriu v porovnaní s modelom Magic V Flip značky HONOR. Nie je možné však pochybovať o tom, že tieto značky si budú na trhu konkurovať. Oba modely by mali byť dostupné na čínskom trhu, no existuje viacero špekulácií o tom, že by sa mohli dostať aj za hranice Číny.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.