Xiaomi MIX Flip na novom renderi potvrdzuje dizajn s dvoma fotoaparátmi.

Model Xiaomi MIX Flip sa objavuje čoraz častejšie v únikoch. Nedávna certifikácia tohto smartfónu potvrdila, že existuje jeho globálna verzia, ktorú výrobca predstaví pravdepodobne aj v Európe. Dátum predstavenia zatiaľ nie je známy, no napriek tomu sa na internete objavuje množstvo renderov a dizajnov, ktoré by tomuto smartfónu mohli patriť. Xiaomi by malo pri tomto smartfóne siahnuť po dvoch snímačoch fotoaparátu, ktoré budú jediným narušením veľkého vonkajšieho displeja.

Xiaomi MIX Flip sa pritom bude podľa renderu podobať na známy model od Motoroly. Práve Motorola Razr 40 Ultra mala podobný dizajn s veľkým displejom aj dvoma snímačmi fotoaparátu. Xiaomi však zrejme vsadí na väčšie snímače fotoaparátu umiestnené vertikálne. Posledný únik poukazuje aj na veľkosť telefónu, ktorý by mal mať po rozložení veľkosť displeja približne 6,5″.

Render modelu Xiaomi MIX FlipZdroj: xiaomiadictos.com
Render modelu Xiaomi MIX Flip

Prvý skladateľný smartfón typu flip od Xiaomi nebude ochudobneným modelom o prémiovú výbavu. Výrobca ponúkne napríklad čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý je určený pre najnovšie vlajkové lode. Model sa má sústreďovať aj na fotoaparát, pričom o optiku sa s najväčšou pravdepodobnosťou postará Leica. Túto spoluprácu by teda Xiaomi malo využiť aj pri flipovom smartfóne.

V neposlednom rade však treba spomenúť, že viaceré špekulácie odkazovali na letné predstavenie telefónu. Ten by sa mohol ukázať už v júli, no zatiaľ na to nepoukazovali žiadne oficiálne informácie. Xiaomi MIX Flip však bude pravdepodobne letnou novinkou, ktorá by mohla konkurovať práve spoločnosti Motorola nielen výbavou ale aj nižšou cenou.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.