Xiaomi s prvou generáciou MIX Flip príde aj na globálny trh.

Model Xiaomi MIX Flip je dlhodobo predmetom viacerých dohadov a špekulácií. Už pred niekoľkými rokmi sa rozprávalo o prvej generácii flipového smartfónu z dielne čínskeho giganta. Mal byť odpoveďou na sériu Samsung Galaxy Z Flip, ktorá sa tento rok dočká už šiestej generácie. Xiaomi však s prvým smartfónom typu flip neponáhľa, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa predstaví už tento rok.

Najnovšie sa tak tento smartfón objavil aj na reálnej snímke. Nie je na nej síce vidno, aký má tento telefón dizajn, no je jasné, že ide práve o Xiaomi MIX Flip. Na snímke ho totiž v rukách drží Lei Jun, CEO spoločnosti Xiaomi. Model na snímke vyzerá byť pomerne tenký s nevýraznou medzerou medzi časťami v zloženom stave.

Xiaomi MIX Flip existuje a bude aj v globálnej verzii

Na snímke, ktorá sa objavila na internete, by pôvodne nebolo nič zvláštne. Je na nej Lei Jun, zakladateľ a CEO spoločnosti Xiaomi vyfotený zozadu. V ruke však drží smartfón, ktorý sa podobá na skladateľný model od Samsungu. Každému je však jasné, že nejde o konkurenčný telefón, no model od Xiaomi. Práve MIX Flip je očakávanou novinkou tohto roka a pôjde o hlavného konkurenta práve Samsungu či Motoroly.

Xiaomi MIX Flip v ruke Lei JunaZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi MIX Flip v ruke Lei Juna

Vo výbave má ponúknuť výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 3. Okrem neho sa však očakáva že Xiaomi vsadí aj na prémiový fotoaparát a hlavný snímač bude mať 50 Mpx. Telefónu by nemala chýbať ani optika od spoločnosti Leica. Zároveň však musíme spomenúť, že globálna verzia aktuálne existuje a prešla si certifikáciou. Model bol certifikovaný v thajskej certifikácii pod číslom 2405CPX3DG. Písmenko G na konci označenia odkazuje práve na globálnu verziu telefónu.

Zatiaľ nie je známe, na akých trhoch sa nakoniec Xiaomi rozhodne predávať modely. Xiaomi MIX Flip však teraz v globálnej verzii existuje a ak ju nakoniec výrobca nezruší, mohli by sme sa ho dočkať aj na globálnom trhu. Predstavenie modelu sa očakáva najneskôr v júli, potvrdené to však nie je.

Zdroj: xiaomiadictos.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.