Čínska spoločnosť sa má pripravovať na konkurovanie Samsungu vďaka modelu Xiaomi MIX Flip.

Pripravovaný model so skladateľnou konštrukciou Xiaomi MIX Flip na seba púta veľkú pozornosť. Dôvodom je možnosť jeho globálneho predstavenia aj v Európe, no zároveň pôjde aj o prvý skladateľný model od Xiaomi tohto typu. Svojím spôsobom tak bude unikátny a bolo by zvláštne, ak by sa v Európe objavila hneď prvá generácia takéhoto modelu.

Xiaomi MIX Flip sa však stáva predmetom viacerých únikov a špekulácií, ktoré poukazujú na jeho výbavu. Najnovšie si tak leakeri vzali na mušku jeho vonkajší displej, ktorý je bezpochyby dôležitou súčasťou. Ak sa však najnovšie úniky potvrdia, Xiaomi MIX Flip bude slušnou konkurenciou aj pre model Samsung Galaxy Z Flip5.

Xiaomi MIX Flip s veľkým displejom a slušnou batériou

O telefóne s označením Xiaomi MIX Flip zatiaľ veľa nevieme. Oficiálne informácie nám tak zatiaľ potvrdila len certifikácia, v ktorej sa telefón objavil aj v globálnej verzii. Stále však čakáme na nejaké úniky, ktoré by nám potvrdili jeho výbavu. S blížiacim sa predstavením totiž aj uniknuté informácie naberajú na presnosti. Za posledným únikom stojí leaker Digital Chat Station, ktorý sa vyznačuje presnosťou svojich únikov orientovaných práve na Xiaomi.

Xiaomi Mix Fold 3Zdroj: Xiaomi
Skladateľný smartfón Xiaomi MIX Fold 3

Podľa neho by mal Xiaomi MIX Flip prísť s veľkou 4800 alebo 4900 mAh batériou, čo potvrdzuje skoršie úniky o veľkej batérii. Xiaomi by tu tak malo navrch v porovnaní s konkurenčným Samsungom, ktorý by mal do modelu Z Flip6 priniesť „len“ 4000 mAh batériu. Okrem toho už teraz vieme, že model od Xiaomi ponúkne aj najnovší výkonný čipset od Qualcommu v podobe Snapdragonu 8 Gen 3.

Xiaomi má ale zapracovať aj na konštrukcii telefónu, ktorá by mala byť tenká a ľahká. Väčšia batéria teda neobmedzí komfort z používania. Ráta sa aj s väčším vonkajším displejom, ktorý by mohol opäť útočiť na Samsung Galaxy Z Flip5. V oblasti fotoaparátov má Xiaomi vsadiť na dva snímače, ďalšie informácie však zatiaľ nemáme k dispozícii. Dátum predstavenia telefónu je zatiaľ tiež neznámy, no na trh by mal prísť v priebehu tohto roka.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.