Aj Xiaomi verí skladačkám.

Skladací telefón Xiaomi Mix Fold 3, ktorého by sme sa mali dočkať o pár mesiacov, bude zrejme celkom zaujímavý kúsok. Ako informuje portál Gizmochina.com s odvolaním sa na čínsky zdroj Weibo.com, vybavený bude hneď dvomi teleobjektívmi, podobne ako Samsung Galaxy S21S23.

Prvý z nich bude mať 3,2-násobné priblíženie a určený bude pre portréty. Druhý, periskopický, by mal mať podporu až 5-násobného optického priblíženia (pripomeňme, že posledné generácie Galaxy S majú desaťnásobný optický zoom, ale to je celkom výnimočné).

Okrem týchto dvoch teleobjektívov by mali štvoricu na zadnej strane dopĺňať hlavný fotoaparát a širokouhlý objektív. O nich však zatiaľ nie sú známe bližšie informácie.

Podporované bude 50-wattové bezdrôtové nabíjanie a 67-wattové káblové nabíjanie. Poteší 120 Hz obnovovacia frekvencia na oboch displejoch, teda veľkom vnútornom aj menšom vonkajšom. Tie by mali mať uhlopriečky 8,02 palca, respektíve 6,5 palca s Full HD+ rozlíšením.

Xiaomi do tohto modelu podľa všetkého osadí pamäť RAM LPDDR5X RAM a vnútorné úložisko UFS 4.0. O výkon sa postará procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Súčasťou bude aj bočný skener odtlačkov prstov.

K predstaveniu telefónu by malo dôjsť v auguste 2023, teda zhruba rok po uvedení predchádzajúcej generácie Mix Fold 2. Bohužiaľ, tento zaujímavý smartfón sa zrejme na globálny trh nedostane a zostane exkluzivitou pre Čínu.

Zdroj: Gizmochina.com, Weibo.com; ilustračné foto (Mix Fold 2)

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.

Komentáre sú uzavreté