Svoje využitie určite nájdu pri minimalistickom dizajne smartfónov, ktoré sú nabité modernými technológiami.

Pokým sa veľká časť používateľov pri smartfónoch zameriava na kvalitu fotoaparátov, značná pozornosť je venovaná aj batériám a ich výdrži. Samozrejme, ruka v ruke ide aj ich kapacita a životnosť.

Pri pohľade do minulosti je vidieť, že technológie aj v tejto oblasti výrazne pokročili. Pred 10 rokmi sme sa mohli stretávať s kapacitou batérií menšou ako 2 000 mAh. V dnešnej dobe je prax už celkom iná. Je bežné, že moderné smartfóny majú kapacitu batérií väčšiu ako 4000 mAh. Jedným z aktuálnych rekordérov je napríklad Samsung Galaxy M51 s kapacitou až 7000 mAh.

Teraz však spoločnosť Xiaomi predstavila novú technológiu, ktorá umožňuje do batérie “vložiť” ešte väčšiu kapacitu a to všetko pri zachovaní jej rozmerov. To znamená, že v budúcnosti už nebudú musieť byť smartfóny kvôli lepšej výdrži väčšie a ani ťažšie.

Nová technológia umožní výrobcovi do rovnakej veľkosti batérie „pridať“ až 10 % kapacity. Tento výsledok je dosiahnutý vďaka novej technológii batérie s vysokým obsahom kremíka (3× viac) a vylepšeným obalom, ktorý obsahuje čip “Fuel Gauge”. V praxi by to malo znamenať zvýšenie výdrže batérie až o 100 minút. 

Dostupnosť

Xiaomi informuje, že nová technológia sa do masovej výroby dostane v druhej polovici roka 2022. To v konečnom dôsledku naznačuje, že prvé komerčne dostupné zariadenia s touto technológiou uvidíme buď koncom roka 2022, alebo až začiatkom roka 2023. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.