Uplynul už dlhší čas odkedy Xiaomi predstavilo sériu Redmi 3 .Teraz táto čínska firma predstavila nasledovníkov: Redmi 4, Redmi 4A a Redmi 4 Pro. Tie ceny treba vidieť 🙂

Redmi 4 (Standard Edition)

xiaomiredmi4standard_nowat

Nová Redmi 4 sa podobá na predchádzajúcu verziu. Z hľadiska špecifikácií sa toho voči Redmi 3 veľa nezmenilo. Je tu 5-palcový displej 720p a rovnaká konfigurácia pamäte: 2 GB RAM a 16 GB vnútornej pamäti. Ako minuloročný model, aj tento obsahuje 13 MPx kameru s fázovou detekciou zaostrenia. Je tu však výkonnejšia batéria – 4100 mAh. Procesor je modernejší, použitý je Snapdragon 430. Dizajn sa zmenil len mierne, pribudol snímač odtlačku prsta na zadnej strane. Podstatná je však cena – na čínskom trhu je to v prepočte okolo 100 Eur.

Redmi 4A

xiaomiredmi4a_nowat

The Redmi 4A je ešte lacnejšia verzia štandardnej verzie a vyzerá ako ako Redmi 3 alebo Redmi 3s. Podobne ako štandardná verzia aj Redmi 4A má 5-palcový displej 720p s rovnakou pamäťovou konfiguráciou (2 GB RAM a 16 GB vnútornej pamäti). A je tu aj 13 MPx kamera, procesorom je však Snapdragon 425 a batéria je o niečo slabšia, konkrétne 3120 mAh. Cenovka – na čínskom   trhu je to okolo 70 Eur.

Redmi 4 Pro

xiaomi_redmi-4pro_nowat

Tu si už výrobca dovolil ísť nad 100 Eur a cena profi modelu Redmi 4 Pro je na čínskom trhu v prepočte 130 Eur. Veľmi sa podobá na štandardnú edíciu, ale niektoré špecifikácie sú mierne vylepšené. Je tu 5-palcový displej s rozlíšením 1080p a pamäťová konfigurácia je 3 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäti. Procesorom je výkonný Snapdragon 625. Ostatné parametre sú rovnaké ako pri štandardnej verzii.

Tak ako, chceli by ste Xiaomi oficiálne na slovenskom trhu a u našich operátorov?

Viac o Xiaomi Redmi 3: 

Xiaomi Redmi 3 s hliníkovým telom a lepšou baterkou

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.