Xiaomi vie, ako vytvoriť poriadne dobrý, cenovo dostupný smartfón.

Koniec roka sa blíži a s ním aj predstavenie vlajkových lodí zo série Xiaomi 15. Čínsky výrobca však nepracuje len na prémiových telefónoch, no zásobuje novinkami aj milovníkov lacnejších modelov s prekvapivou výbavou. Takýmto smartfónom je aj novinka od Redmi, ktorá sa označuje ako Redmi A4 5G. Už z názvu vyplýva, že ide o 5G telefón, cenovou kategóriou by ste to však neodhadovali.

Oficiálne predstavenie smartfónu zatiaľ neprebehlo. Očakáva sa ale, že sa tak stane v novembri, keďže čínsky výrobca smartfónov a inej elektroniky už tento telefón oznámil. Ukázal ho na snímkach, podľa ktorých by ste jeho nízku cenu určite neodhadli. Dizajnom sa totiž podobá na prémiové modely a kruhový modul fotoaparátu prebral od prémiového Xiaomi 14 Ultra. Ide ale o mierne špecifický model, keďže úpravy Xiaomi HyperOS v ňom takmer nenájdete.

Redmi A4 5GZdroj: xiaomiadictos.com
Redmi A4 5G

Výbava smartfónu bude založená na čipsete od Qualcommu, ktorý bol len nedávno predstavený. Ide o Snapdragon 4s Gen 2, pričom chýbať nebude ani 50 Mpx hlavný snímač fotoaparátu. Aj napriek dizajnu drahšieho smartfónu netreba zabúdať na to, že ide o telefón za menej ako 150 eur. Zodpovedať tomu bude aj výbava, teda aj napriek 50 Mpx snímaču fotoaparátu vo výbave nepôjde o fotomobil. Tento snímač doplní aj druhý snímač neznámeho typu.

Operačný systém v prípade modelu Redmi A4 5G bude nový Android 15. Úpravy v podobe Xiaomi HyperOS budú len mierne, pôjde skôr o telefón bežiaci na čistejšej verzii Androidu. Displej telefónu bude typu IPS LCD a bude mať veľkosť 6,7″. Obnovovacia frekvencia displeja bude na maximálnej úrovni 90 Hz. Kapacita batérie by mala byť 5000 mAh, s rýchlym nabíjaním ale rátať nemôžeme.

Ako sme už spomenuli, predstavenie modelu by malo prebehnúť v novembri. Bližšie detaily zatiaľ nepoznáme, ale veríme, že sa ich dozvieme čoskoro. Globálna dostupnosť modelu zatiaľ nie je potvrdená, no ráta sa s ňou.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.