Ponúknu uhlopriečku od 10,4 palca až do 14 palcov.

Tablety radu Xiaomi Pad 5 prišli na trh pred rokom. V Číne boli k dispozícii modely Pad 5 a Pad 5 Pro, na Slovensko sa dostal iba lacnejší Xiaomi Pad 5. Počas testovania nás potešil a aj dnes ho považujeme za jeden z najlepších tabletov vo svojej cenovej kategórii.

Xiaomi aktuálne pripravuje novú generáciu, ktorá bude pod názvom Xiaomi Pad 6 dostupná v priebehu tohto roka. Na rozdiel od modelov Pad 5 však bude Pad 6 dostupný v troch až štyroch prevedeniach s uhlopriečkami v rozmedzí 10,4 palca až 14 palcov. Detaily o tabletoch sa objavili na sociálnej sieti weibo.

Konkrétne by sme sa mali dočkať základného modelu Xiaomi Pad 6 s 11-palcovým displejom. Xiaomi Pad 6 Pro bude mať 12,6-palcovú obrazovku. V oboch prípadoch by mal byť použitý procesor Snapdragon 870 (pravdepodobne v prípade modelu Xiaomi Pad 6), resp. Snapdragon 888 (model Pad 6 Pro).

14-palcový model bude predstavovať to najlepšie v portfóliu Xiaomi tabletov a priamu konkurenciu pre Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. V tomto prípade sa očakáva procesor Snapdragon 888 alebo Snapdragon 8(+) Gen 1. Zatiaľ však ide iba o dohady.

Najlacnejší z tabletov ponúkne 10,4-palcový displej a je pravdepodobné, že na trh príde pod značkou Redmi. Spomína sa názov Redmi Pad 5G, čo naznačuje, že tablet by mohol byť dostupný aj vo verzii s podporou 5G konektivity.

Zdroj: weibo, notebookcheck

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit