Tablety sú opäť v kurze a pripravovať sa tak má séria Xiaomi Pad 7.

Po príchode väčších smartfónov so 6-palcovými a väčšími displejmi sa na tablety takmer zabudlo. Viacerí výrobcovia elektroniky prestali svoje zariadenia s väčšou obrazovkou vyrábať, čím tento segment takmer zanikol. Len pár rokov dozadu však nastala veľká vlna záujmu o nové tablety, čo spôsobilo, že poprední výrobcovia elektroniky začali v tomto segmente opäť pripravovať nové zariadenia.

Dnes už sú tablety opäť plnohodnotnou súčasťou portfólia viacerých výrobcov elektroniky a v tomto segmente tvorí aj také Xiaomi v rámci svojho hlavného radu, no aj pod značkou Redmi. Posledný tablet s označením Xiaomi Pad 6 na seba strhol veľkú vlnu pozornosti a zdá sa, že ďalšia generácia tabletov by mohla spôsobiž to isté.

Xiaomi Pad 7 príde tento rok

Keď Xiaomi minulý rok predstavilo sériu Xiaomi Pad 6, fanúšikovia týchto zariadení okamžite zareagovali svojimi ohlasmi. Šlo o pomerne cenovo dostupné zariadenia so slušnou výbavou a moderným dizajnom. Xiaomi je v tomto smere dobre rozbehnuté a očakáva sa, že v roku 2024 opäť zaujme v segmente tabletov. Pripravuje sa tak séria Xiaomi Pad 7, ktorá sa pomaly objavuje aj v certifikáciách.

Xiaomi Pad 7 Pro v 3C certifikáciiZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi Pad 7 Pro v 3C certifikácii

Najnovšie sa tak v 3C certifikácii objavil tablet s označením Xiaomi Pad 7 Pro. Certifikácia objavuje maximálny výkon nabíjania tabletu, ktorá bude v jeho prípade na hodnote 120 W. Aktuálne tak ide o štandardnú hodnotu v prémiových zariadeniach spoločnosti a potvrdzuje to taktiež to, že pripravovaný tablet zaujme najmä v segmente lepších zariadení.

Aktuálne nie je známe, kedy sa novinka objaví na trhu. Xiaomi by však mohlo svoje tablety predstaviť už počas konferencie Mobile World Congress v Barcelone, kde sa má predstaviť na globálnom trhu aj séria Xiaomi 14. Tablety zo série Xiaomi Pad 7 však pravdepodobne neprídu na globálny trh v kompletnej zostave a výrobca si tak zvolí len niektoré modely, ktoré predstaví za hranicami Číny.

Xiaomi Pad 6 s klávesnicou a peromZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 6 s klávesnicou a perom

Model Xiaomi Pad 7 Pro v certifikácii získal označenie 224018RPACC a zariadenie s podobným kódovým označením, teda 24018RPAGG, existuje aj pre globálny trh. Tento tablet by teda mohol spadať medzi tie, ktoré do Európy prídu. V jeho výbave by sa ďalej mohol objaviť aj čipset Snapdragon 8 Gen 2, 10-palcový displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou či operačný systém Xiaomi HyperOS.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.