Informácie o samostatnom systéme pre telefóny Redmi a POCO boli pravdivé.

Predstavenie operačného systému Xiaomi HyperOS sprevádzalo množstvo dohadov. Mnohí fanúšikovia si neboli istí, či ide o samostatný operačný systém alebo len úpravu Androidu a taktiež aká bude kompatibilita s Google službami či aké zmeny sa v systéme budú nachádzať. Ohlásenie tohto systému prebehlo na poslednú chvíľu, keďže nikto o novom systéme, ktorý by nahradil MIUI, nevedel nič konkrétne. Xiaomi sa rozhodlo tieto informácie držať v tajnosti až do posledného momentu.

Teraz však prichádzajú informácie o systéme Xiaomi HyperOS spätne a dozvedáme sa napríklad to, že modely z dielne Redmi a POCO mali mať vlastný systém. Xiaomi tak malo odlíšiť tieto telefóny od seba o niečo viac a zvoliť im samostatnú cestu na trhu. To sa však nakoniec nestalo.

Redmi HyperOS a POCO HyperOS mali existovať

Operačný systém Xiaomi HyperOS si zakladá na kooperácii medzi viacerými zariadeniami a má ponúkať lepšie spolupracovanie medzi rôznymi zariadeniami v rámci jedného ekosystému. Toto je cieľom nového systému, ktorý sa už aktuálne nachádza v prvých telefónoch aj na európskom trhu a počet aktualizovaných zariadení stále narastá. Názov Xiaomi HyperOS však nebol zvolený náhodne, keďže tento systém mal byť pôvodne určený len pre modely, ktoré spadali pod materské Xiaomi.

Redmi Note 12 4GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 12 4G

Dcérske spoločnosti ako je Redmi a POCO pritom mali získať vlastnú verziu systému špeciálne upravenú pre ich požiadavky. Pri POCO sme si pritom zvykli, že aj nadstavba MIUI bola špeciálne upravená pre požiadavky týchto modelov a odlišovali sa tak od zvyšku telefónov s nadstavbou MIUI. So systémom HyperOS však mali prísť aj verzie Redmi HyperOS a POCO HyperOS, keďže tieto verzie systému sa nachádzali aj v databázach.

Xiaomi si to však nakoniec rozmyslelo

Systém Redmi HyperOS a POCO HyperOS však nakoniec neprišiel na trh a aj používatelia telefónov týchto značiek budú používať Xiaomi HyperOS. Telefóny od POCO pritom budú disponovať upravenou verziou Xiaomi HyperOS pre POCO. Prvé telefóny týchto značiek už aktualizované sú a žiadna špeciálna verzia systému HyperOS nakoniec neexistuje. Prečo sa však tak Xiaomi rozhodlo?

Dôvodom bude pravdepodobne to, že výrobca chcel zjednotiť distribúciu aktualizácií a zlepšiť používateľský zážitok z telefónov. Xiaomi HyperOS má za cieľ zjednotiť portfólio značky a jednotným systémom pre Redmi aj POCO sa to spoločnosti môže jednoducho vydariť.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.