Samsung nie je jediná spoločnosť, ktorá dnes predstaví nové telefóny.

Ťažko povedať, či si Xiaomi naplánovalo predstavenie nových smartfónov Redmi Note 2 a Redmi Note 2 Prime na dnešný deň náhodou alebo úmyselne. Faktom je, že o 17-tej hodine spoznáme nové phablety spoločnosti Samsung. Dovtedy sa pozrime na zariadenia spoločnosti Xiaomi, ktoré opäť atakujú agresívnou cenou. Tá sa pohybuje na úrovni od 112 do 140 EUR.

Redmi Note 2 je vybavený procesorom MediaTek Helio X10 s frekvenciou 2,0 GHz, úložiskom o veľkosti 16 GB a 2 GB operačnou pamäťou. Redmi Note 2 Prime má prakticky totožnú výbavu. Frekvencia procesora je trochu vyššia, na úrovni 2,2 GHz a k dispozícii je 32 GB úložisko. Obal modely majú 5,5-palcový full-HD displej, 13MP zadnú kameru a 5MP prednú kameru.

xiaomi_redmi_note_2_parametre_nowat

Redmi Note 2 stojí v prepočte 112 EUR, verzia Prime sa bude predávať za 140 EUR. Telefóny sa zatiaľ oficiálne na náš trh nedostanú, avšak Xiaomi plánuje v blízkej budúcnosti globálnu expanziu značky. Už dnes je tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete.

Xiaomi produkty sú pre európskych používateľov dostupné z viacerých obchodov, spomeňme XiaomiForSale. Nejde však o oficiálnu distribúciu tohto výrobcu. Dodajme, že na slovenský trh čoskoro oficiálne vstúpi čínsky predajca Coolpad.

xiaomi_redmi_note_2_titulka_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit