Batériu s kapacitou 4 500 mAh je možné s touto technológiou nabiť už za 40 minút.

Model Mi 10 Ultra podporuje aj káblové nabíjanie s výkonom 120 W. Z výbavy pritom za zmienku rozhodne stojí 50 W bezdrôtové nabíjanie, ktoré rýchlosťou predčí väčšinu aktuálnych telefónov s káblovým nabíjaním. Pomocou prepracovanej technológie sa 4 500 mAh batéria telefónu dokáže nabiť len za 40 minút. Spoločnosť o jej fungovaní zverejnila pomerne detailné informácie. Kľúčové bolo zmeniť rozloženie nabíjacích jednotiek, ktoré sa používajú na zvýšenie alebo zníženie napätia.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Zdroj: SparrowsNews

Namiesto tradičného usporiadania v sérii ich v Xiaomi umiestnili paralelne. Konverzia napätia nie je 100% účinná a tradične usporiadané jednotky majú účinnosť na úrovni 97 %. Keď sú v sérii dve, tak vzniká ešte vyššia neefektívnosť, ktorá sa blíži k 94 %. Pri paralelnom usporiadaní je táto strata započítaná iba raz.

Xiaomi použilo nabíjacie jednotky novej generácie s 98,5 % účinnosťou. Jednotky sú spojené s batériou vysoko vodivým materiálom na báze grafénu, aby sa ďalej minimalizovali straty. Samotná batéria je rozdelená do dvoch 2 250 mAh článkov zapojených do série.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Zdroj: SparrowsNews

Vylepšená je aj cievka. Na naviazanie drôtu v 5 vrstvách sa použila technológia viacvláknového navíjania, čo umožňuje koncentrovať magnetické pole a ďalej znižovať straty. Telefón tiež nepretržite komunikuje s nabíjačkou a jeho výstupný prúd sa neustále upravuje tak, aby sa batéria nabila čo najlepšie.

Pre porovnanie (tabuľka vyššie): Batéria Mi 10 Ultra sa nabíja bezdrôtovo oveľa rýchlejšie ako menšia batéria Huawei P40 Pro+.

Zdroj: SparrowsNews

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Huawei bude Android aktualizácie poskytovať aj naďalej

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.