Spoločnosť iba nedávno predstavila novinky z radu Mi 10T 5G. 

Veľmi zaujímavá je aj cena modelov, ktorá začína od 479 eur, čím sa dajú tieto telefóny považovať za jedny z najlepšie vybavených a najdostupnejších 5G modelov v danej cenovej kategórii. Modely Mi 10T spolu s Mi 10T Pro sú vybavené čipsetom Snapdragon 865, výkonným systémom fotoaparátov a veľkou batériou. Jednou z oblastí, kde Xiaomi prekvapilo, je použitie LCD panela s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, namiesto OLED displeja s frekvenciou 90 alebo 120 Hz.

Pokiaľ hľadáte odpoveď na túto otázku, Xiaomi ju prezradilo v rozhovore pre portál TechRadar. Produktový manažér spoločnosti Xiaomi Daniel Hoang Desjarlais uviedol; „Je lepšie mať vysoko kvalitný LCD, najlepší z najlepších LCD, v porovnaní s priemerným AMOLED panelom.“

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi sa pre tento typ panela vraj rozhodlo aj z dôvodu zvýšeného namáhania očí u niektorých používateľov. Amoled panel je v prípade 10 % používateľov nevhodný na dlhodobé používanie, pretože spôsobuje zvýšené namáhanie očí.

Tento argument však príliš neobstojí, pretože v rámci systému je možné nastaviť čítací režim, ktorý namáhanie očí výrazne znižuje. Séria Mi 10T je však podstatne lacnejšia ako ostatné vlajkové modely a predpokladá sa, že za použitím LCD panelov v sérii Mi 10T sú aj ďalšie podstatné faktory, ktorým je napríklad cena. 

Rovnako v sérii Mi 10T bol na základe prieskumu použitý aj plochý displej, namiesto zakriveného. Vraj až 60 % používateľov uprednostňuje tento typ.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10T Pro: 144 Hz displej, 5G procesor a nové MIUI 12 (Prvé dojmy)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.