Redmi Turbo 3 sa má sústrediť na vyšší výkon a atraktívnu cenu.

Výkonných smartfónov nikdy nie je dosť, aspoň si to teda myslí čínske Xiaomi. V modeloch, ktoré každoročne predstavuje pod sesterskou značkou Redmi, býva zvyčajne zmätok, pričom to spôsobuje najmä počet predstavených telefónov. Chaotická býva zvyčajne séria smartfónov Redmi Note, v ktorej sa objaví každý rok veľké množstvo smartfónov so slabšou výbavou, no aj modely s vysokým výkonom.

Zdá sa, že sa Xiaomi rozhodlo spraviť medzi týmito modelmi trochu väčší poriadok a oznámilo nový modelový rad smartfónov. Tento rad sa má nazývať Redmi Turbo a práce na prvom smartfóne už začali. Označovať sa má ako Redmi Turbo 3, pričom jeho predstavenie bude spočiatku pravdepodobne len v Číne.

Redmi Turbo 3 sa sústredí na vyšší výkon

Model Redmi Turbo 3 je už v príprave, pričom tieto informácie potvrdila aj jeho prítomnosť v platforme Geekbench. V rámci jeho prítomnosti v tejto platforme sme mali možnosť sa dozvedieť aj prvé informácie o jeho výbave, ktorá bude skutočne bohatá. Výkonom aj výbavou by sa však mal zaradiť pod sériu Redmi K, ktorá je tvorená z tzv. „zabijakov vlajkových lodí“.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Modelové označenie smartfónu v platforme je 24069RA21C a len donedávna sa o tomto telefóne rozprávalo ako o Redmi Note 13 Turbo. Podľa 3C certifikácie tento smartfón ponúkne 90 W nabíjanie, no dozvedáme sa aj informácie o výkone. Podľa platformy Geekbench model Redmi Turbo 3 ponúkne čipset Snapdragon 8s Gen 3, ktorý bol len nedávno predstavený. Tento čipset má poháňať tie najvýkonnejšie telefóny, avšak cena bude prívetivejšia ako pri tých so Snapdragonom 8 Gen 3.

Okrem výkonného čipsetu má telefón prísť aj v pamäťovej konfigurácii so 16 GB RAM a tiež Androidom 14. Na globálnom trhu by sa telefón mohol objaviť pod názvom POCO F6. Xiaomi však robí poriadok v označovaní svojich telefónov a sme radi, že nepôjde o ďalší model zaradený pod sériu Redmi Note.

Zdroj: gizchina.com, gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.