Veľa výrobcov smartfónov má vo svojom rukáve vždy schované nejaké eso.

Nie je teda ojedinelé, že aj pár mesiacov od uvedenia modelu, výrobca predstaví ešte niekoľko vylepšených alebo upravených verzií. V podobnom trende pokračuje aj Xiaomi a od zajtrajšieho dňa spustí predaj nového variantu populárneho modelu Mi 9.

Nová verzia bude dostala do svojej výbavy až 8 GB pamäte RAM a veľkorysý ukladací priestor, ktorý dosahuje až 256 GB. Cena tejto verzie je stanovená na 3299 juanov (prepočet 417 eur). Tí najrýchlejší dostanú k objednávke aj darček – 20 W bezdrôtovú nabíjačku v hodnote 99 juanov.

Najnovšia verzia pamäte RAM je už štvrtou v ponuke. Mi 9 je dostupná vo verziách 6 + 64 GB, 6 + 128 GB alebo 8 + 128 GB. Pokiaľ mal niekto záujem o verziu s 256 GB úložného priestoru, jedinou možnosťou bola verzia Mi 9 Explorer Edition s industriálnym motívom zadnej steny.

Očakávame, že táto verzia bude čoskoro dostupná aj na Slovensku. Cena bude upresnená v čase spustenia predaja. Vylepšená vlajková loď od Xiaomi ponúka vynikajúci výkon – Snapdragon 855, 48 Mpx fotoaparát od Sony IMX856, 27W nabíjanie a spomínané štedré vnútorné úložisko. Aj tento variant  bude dostupný vo farbách – Lavender Violet, Ocean Blue a Piano Black.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Používatelia uprednostňujú pri navigácii tri tlačidlá pred gestami. Google si však aj napriek tomu ide svoje

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.