Pokrok ani v tejto oblasti nazastavíme.

Nová správa z portálu MyDrivers tvrdí, že 200W nabíjacia technológia spoločnosti Xiaomi by mohla debutovať v spotrebiteľských zariadeniach budúci rok. Hromadná výroba by sa mala začať už v júni 2022. Správa aj uvádza blogerov, ktorí získali informácie o plánoch spoločnosti Xiaomi s touto technológiou.

Káblovú 200 W nabíjačku HyperCharge sme mohli vidieť už v máji, kedy jej možnosti spoločnosť Xiaomi ukázala na upravenej verzii smartfónu Xiaomi Mi 11 Pro. Pomocou tejto technológie je možné káblovo nabiť na mieru vyrobenú 4 000 mAh batériu z 0 na 100 % za necelých 8 minút, alebo za 15 minút so 120 W bezdrôtovou nabíjačkou. Neskôr sa však ukázalo, že 800 cyklov nabíjania pomocou tejto technológie by znížilo „zdravie batérie“ o 20 %.

Informácie aj naznačujú, že nová 200W technológia by mohla debutovať na najvyššom modeli série Mi 12, modeli Xiaomi Mi 12 Ultra.

V čase predstavenia 200 W technológie spoločnosť nešpecifikovala, či sa táto technológia niekedy dostane na spotrebiteľské zariadenie. Išlo skôr o ukážku, ktorá spoločnosti priniesla veľa pozornosti. Bude zaujímavé sledovať tak rýchle nabíjanie na komerčne dostupnom smartfóne. Zariadenia, ktoré sú v súčasnosti dostupné na trhu, dokážu batérie nabíjať v rozmedzí od 30 minút do viac ako dvoch hodín. Držme si teda klobúky, Xiaomi naberá na rýchlosti.

Vyzerá to tak, že Xiaomi má do budúcnosti veľké plány.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi neustále rastie: Je svetovou dvojkou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.