Tablety sú v poslednej dobe trendom, ukazuje Xiaomi.

Zatiaľ čo ešte pred pár rokmi nebol výber v oblasti tabletov taký široký, tento rok vidíme predstavenie jedného tabletu za druhým. Podiel na tom má aj čínske Xiaomi spolu so sesterskými značkami Redmi a POCO. Všetky tieto tri spoločnosti tento rok predstavili niekoľko skvelých tabletov, pričom s niektorými máme aj osobnú skúsenosť v redakcii. Teraz je však v príprave mierne špecifický model, ktorý sa bude vyznačovať menším displejom, no možnosťou pripojenia sa do 4G siete.

Väčšina lacnejších tabletov dnes podporuje pripojenie do Wi-Fi siete, no slot pre kartu SIM nemajú. Tento tablet bude výnimkou a jeho označenie bude Redmi Pad SE 8,7 4G. Ako už aj označenie tabletu naznačuje, jeho hlavnými prvkami bude uhlopriečka displeja a práve možnosť pripojenia sa do 4G siete.

Xiaomi pripravuje Redmi Pad SE v novej verzii

Tablet Redmi Pad SE sme minulý rok vyskúšali aj v rámci redakčného testu. Tento tablet je jednou z najlepších možností ak sa pozeráte po cenovo dostupnom zariadení s veľkým displejom. Práve tento tablet s identickými parametrami sa má v blízkej dobe predstaviť, pričom jeho kódové označenie naznačuje, že príde aj na globálny trh. V kódoch sa objavuje ako 24076RP19G a koncové písmenko G označuje globálnu verziu.

Redmi Pad SEZdroj: TOUCHIT
Redmi Pad SE

Redmi Pad SE v novej verzii má získať dve zmeny. Namiesto 11″ obrazovky získa menšiu 8,7″ obrazovku, vďaka čomu bude tablet kompaktnejší aj na cesty. Xiaomi tak pravdepodobne vyhovie používateľom, ktorí chcú so sebou nosiť tablet mimo domov, no zároveň si potrpia na menšom displeji. Ďalšou zmenou bude možnosť pripojenia sa do 4G siete.

Okrem týchto zmien bude Redmi Pad SE 8,7 4G poháňať čipset Snapdragon 680 a tešiť sa môžeme aj na 8000 mAh batériu. Operačný systém by mal byť postavený na Androide 14 a pôjde o nový Xiaomi HyperOS.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.