Ide o najžiadanejší typ skladateľného zariadenia.

Skladateľné zariadenia sa začínajú čoraz viac presadzovať, a z mesiaca na mesiac naberajú na popularite. Pokým výrobcovia, ako napríklad Samsung a Oppo, už ponúkajú dva tvarové faktory, tak spoločnosť Motorola je verná “véčkam”, ktoré pred pár hodinami rozšírilo o model Razr 40 Ultra.

Zdá sa však, že svoju ponuku skladateľných zariadení čoskoro rozšíri aj spoločnosť Xiaomi, ktorá k telefónom Mix Fold čoskoro pridá aj prvé véčko série Mix Flip. Nie je teda čomu sa čudovať, že táto správa spravila v technologickom svete nemalý rozruch. O pripravovanom telefóne informoval aj leaker Digital Chat Station, ktorý uviedol, že toto záhadné zariadenie nemá žiadneho predchodcu v rade vlajkových telefónov spoločnosti.

motorola razr 40 ultra
motorola razr 40 ultra

Modelové označenie telefónu je zatiaľ nič nehovoriace N7. Zdroj však naznačil, že nové zariadenie by sa mohlo volať Xiaomi Mix Flip. To znamená, že telefón sa bude podobať na známe telefóny sérií Motorola Razr a Galaxy Z Flip.

Hoci Xiaomi doteraz v segmente skladateľných telefónov uvádza iba knižkové modely Mix Fold, tak v segmente flipových telefónov je pomerne pozadu, dokonca aj v porovnaní s priamou čínskou konkurenciou Oppo Find N2 Flip. Okrem toho netreba zabúdať, že skladateľné véčko ponúka aj spoločnosť Vivo.

Xiaomi Mix FlipZdroj: Ts Designer
Xiaomi Mix Flip

Keďže samotné Xiaomi práce na modeli Mix Flip nekomentovalo, tak je potrebné informácie o tomto telefóne brať ako nepodložené fámy. Na druhej strane, pokiaľ sa o Mix Flip už začalo hovoriť, tak je vysoko pravdepodobné, že Xiaomi na tomto telefóne skutočne pracuje. Bolo by aj celkom nerozumné nevydať skladateľný telefón s dizajnom, ktorý je populárnejší ako knižkový dizajn.

Vzhľadom na množstvo vydaných skladateľných zariadení to nebude mať Xiaomi v silnej konkurencii ľahké. Lepšie je však uviesť skladateľné véčko neskôr, ako nikdy. Aj keď nie sú k dispozícii žiadne oficiálne správy od Xiaomi týkajúce sa dátumu vydania, alebo špecifikácií telefónu N7, aj táto informácia poteší.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.