Vo výbave by nemala chýbať 4 400 mAh batéria, osemjadrový procesor a 64 Mpx fotoaparát.

Čínska spoločnosť sa pripravuje na uvedenie ďalšieho telefónu, čo nie je až takým prekvapením, keďže novinky z jej produkcie vidíme pomerne často. Tentokrát má však ísť o zariadenie, ktoré má vo svojej výbave aj menej tradičné parametre. Telefón s číslom 2109119BC iba nedávno prešiel certifikáciou TENAA, kde predstavil svoj dizajn a niekoľko kľúčových špecifikácií.

Najzaujímavejšou súčasťou výbavy je rozhodne 6,55-palcový OLED displej. Na uhlopriečke a použitej technológii displeja nie je nič zvláštne až do momentu, pokým sa nepozrieme na jeho rozlíšenie. To je 3 840 × 2 160 pixelov, čo by znamenalo, že Xiaomi sa pripravuje uviesť svoje prvé zariadenie s tak vysokým rozlíšením. Napríklad také Sony má svojom portfóliu už niekoľko modelov, ktoré rozlíšenie 4K podporujú.

Z ďalších technických parametrov sa však nezdá, že sa Xiaomi pripravuje na uvedenie skutočnej vlajkovej lode. Keďže smartfón využíva osemjadrový procesor s taktom 2,4 GHz, mohlo by ísť o čipovú sadu Snapdragon 778G, čo je sada strednej triedy. Zatiaľ však ide iba o špekuláciu.

Telefón môže mať vo svojej výbave až 12 GB pamäte RAM a 512 GB úložisko. Okrem toho sa na zadnej strane k dvom 8 Mpx fotoaparátom pridáva hlavný s rozlíšením 64 Mpx. Tu je už zreteľnejšie vidieť parametre strednej triedy.

Po dizajnovej stránke ide o zariadenie, ktoré sa podobá na model Xiaomi 10T Pro. Je tenké s pomerne “kompaktnými” rozmermi 158 × 71,5 × 7 mm a nízkou hmotnosťou iba 166 gramov. Zaujímavosťou je, že v prednej časti zariadenie sa nenachádza žiadny výrez pre selfie fotoaparát. 

Medzi ďalšie zaujímavé parametre patrí senzor „rozpoznania dúhovky“ a snímač odtlačkov prstov v displeji. Vo výbave nenájdeme 3,5 mm konektor na slúchadlá a slot pre microSD kartu.

Z dostupných parametrov nie je celkom jasné, kam by sme mohli tento smartfón zaradiť. Viaceré technické parametre naznačujú, že ani zďaleka nejde o vlajkovú loď, ale 4K displej už pridáva do výbavy prvok, ktorý sa často nevidí ani pri vlajkových lodiach. Nechajme sa teda prekvapiť.

Xiaomi 4K displejZdroj: TENAA

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.