Xiaomi predstavilo najlepšie Redmi zariadenie so zameraním na selfie.

Spoločnosť vysvetlila, že veľké S označuje zariadenia so zameraním na selfie fotografie, a tak vzniká nová podskupina v obrovskom zástupe modelov tejto čínskej spoločnosti. Počas predstavenia sa tento model nevyhol porovnávaniu so zariadeniami od spoločností Oppo (A3) a Vivo (Y85).

Predná kamera bude hlavným lákadlom tohto zariadenia. Xiaomi v prípade modelu S2 nevyzdvihuje iba hardvér, ale ja AI funkcie a tým aj veľmi dobré spracovanie obrazu pomocou prednej kamery. Pokiaľ máte radi selfie, tak si dajte tento model od Xiaomi do svojho výberu.

Selfie kamera ponúka rozlíšenie 16 Mpx pri veľkosti pixelov 2.0µm. Fotoaparát by mal zvládať aj horšie svetelné podmienky. Podporovaný je aj HDR režim. Celkovo dobré výsledky dosahuje predný fotoaparát nielen kvôli hardvérovej výbave, ale hlavne kvôli AI algoritmom na zlepšenie kvality výsledných fotiek.

Umelá inteligencia pri prednej kamere je využívaná v dvoch hlavných režimoch. Sú nimi Portrét AI a Režim krásy AI. Režim AI dokáže rozpoznať rôzne aspekty selfie, ktoré rozmažú tie správne oblasti snímanej scény pre čo najlepšiu simuláciu bokeh efektu.

Xiaomi Redmi S2 využíva pri veľkosti displeja 5,99” (1440 x 720p, HD+) aj moderný pomer strán 18:9. Dizajnovo zapadá do nového rukopisu zariadení zo série Redmi. Zadná kovová stena obsahuje duálny fotoaparát (12+5 Mpx, EIS, AI), pod ktorým sa nachádza čítačka odtlačkov prstov. Zariadenie Redmi S2 využíva MicroUSB konektor, ktorý sa nachádza v spodnej časti spolu s reproduktorom. V hornej časti zariadenia nájdete vstup pre 3,5 mm audio jack a infračervený port.

Novinka sa bude predávať v troch farebných prevedeniach: Rose Gold, Champagne Gold, Platinum Silver.

O výkon sa postará Snapdragon 625, ktorému budú sekundovať, podľa verzie,  až 4 GB pamäte RAM. Vnútorná pamäť dosahuje až 64 GB a dá sa rozšíriť o MicroSD karty do hodnoty 256 GB. Pamäťové karty využívajú samostatný slot aj napriek tomu, že sa jedná o Dual Sim zariadenie.

Batéria s kapacitou 3080 mAh by mala zabezpečiť dostatok energie počas celého dňa. Medzi zaujímavé funkcie patrí rozhodne aj odomykanie tvárou.

Cenovka bude nastavená tiež veľmi rozumne. Pre verziu 3 / 32 GB je očakávaná na úrovni 150 € a pre 4 / 64 BG okolo 200 €. Predávať sa začne Redmi S2 od 17. mája v Číne.

zdroj: gizmochina

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P20 Pro: Nová éra mobilnej fotografie je tu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.