Január bude štedrý na nové telefóny od Xiaomi.

Predstavenie nových smartfónov je vždy veľkou udalosťou. Veľké predstavenia vie robiť aj čínske Xiaomi, ktoré si už na január pripravilo hneď dve veľké udalosti, počas ktorých predstaví nové smartfóny z dielne svojich dcérskych značiek. Ide o modely, ktoré spadajú pod značku Redmi a POCO, pričom už teraz vieme, akú výbavu smartfóny získajú. Pôjde totiž o európske predstavenie populárnych smartfónov z čínskeho trhu.

V januári by sa tak mali objaviť populárne modely zo série Redmi Note 13, ktoré prídu v zložení hneď niekoľkých modelov. Na čínskom trhu sa na jeseň predstavila trojica týchto telefónov a v januári sa ukážu aj v Európe. Okrem telefónov zo série Redmi Note 13 však Xiaomi predstaví aj novinky z dielne POCO.

POCO X6 Pro už koncom januára

O januárovom predstavení modelov zo série Redmi Note 13 všetci už dobre vieme. Začiatkom mesiaca sa majú modely predstaviť v Indii a neskôr aj v Európe. Okrem týchto smartfónov sa však podľa posledných informácií predstaví aj model POCO X6 Pro, ktorý bude globálnou verziou smartfónu Redmi K70E. Predstavenie tohto telefónu pravdepodobne aj s inými zariadeniami prebehne koncom januára, podľa všetkého v poslednom januárovom týždni.

Vo výbave tohto telefónu bude čipset MediaTek Dimensity 8300 Ultra, ktorý bol rovnako aj v Redmi K70E. Ďalšími súčasťami výbavy bude aj 5500 mAh batéria s podporou 90 W nabíjania. Z oblasti operačného systému má Xiaomi použiť systém Android 14 v kombinácii s HyperOS.

Xiaomi predstaví aj niekoľko modelov zo série Redmi Note 13

Modelový rad Redmi Note 13 nie je pre nikoho záhadou. Čo však stále nie je jasné je to, v akej zostave smartfóny na trh prídu. Čínske predstavenie obsahovalo tri modely, ktoré by však v Európe mohli získať nejaké modifikácie. Už teraz sa totiž rozpráva o tom, že základný model príde v 4G aj 5G verzii, pričom čínske smartfóny všetky disponovali 5G konektivitou.

Predstavenie tejto série má Xiaomi plánovať pravdepodobne na polovicu januára, keďže indické predstavenie nebude zhodné s tým európskym. Ak si však Xiaomi chce nechať odstup medzi predstavením modelu POCO X6 Pro a sériou Redmi Note 13 v Európe, bude musieť pravdepodobne vsadiť na dátumy z prostriedku mesiaca.

Zdroj: xiaomiui.net, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.