Xiaomi odhalilo hlavné zmeny, ktoré prídu do európskych modelov s HyperOS.

Existenciu nového operačného systému Xiaomi potvrdilo ešte v októbri len pár dní pred jeho predstavením. Tento systém získal názov HyperOS a výrobca taktiež oznámil, že sa posnaží aktualizovať čo najviac smartfónov, teda aj tie bez oficiálnej softvérovej podpory. Každému je však jasné, že aktualizácia na nový operačný systém sa bude líšiť v rámci Číny a iných krajín a globálna verzia teda bude vyzerať mierne odlišne.

Posledné úniky však priniesli všetky podstatné informácie o tom, aké zmeny nový operačný systém od Xiaomi ponúkne. Nie je ich pritom málo a používatelia sa môžu tešiť ako na dizajnové zmeny, tak na nové funkcie. Ako bude vyzerať HyperOS aj vo vašom smartfóne po aktualizácii sa dozviete v našom článku.

Xiaomi HyperOS prinesie do smartfónov viacero zmien

Viacerí používatelia Xiaomi, Redmi aj POCO smartfónov si už teraz brúsia zuby na veľkú aktualizáciu. HyperOS by pritom mal do prvých globálnych smartfónov, teda aj tých v Európe, prísť už začiatkom budúceho roka. Času teda veľa nezostáva a každého zaujíma, ako bude jeho smartfón vyzerať po tejto veľkej aktualizácii. Nový operačný systém pritom bude vychádzať z už zaužívaných princípov nadstavby MIUI, ktorá dlhé roky dopĺňala operačný systém Android.

Ako sme už spomenuli, zmeny v smartfónoch budú z hľadiska používateľského prostredia, no aj z hľadiska funkcií. Bližšie informácie ku všetkým novinkám v systéme sa môžete dozvedieť v zozname nižšie. Tento zoznam je pritom popis aktualizácie, ktorý v podobnom znení pristane aj vo vašich telefónoch.

  • Celková estetika čerpá inšpiráciu zo samotného života a mení spôsob, ako vaše zariadenie vyzerá a pôsobí
  • Vďaka novému jazyku animácií sú interakcie s vaším zariadením užitočné a intuitívne
  • Prirodzené farby prinášajú živosť a vitalitu do každého kúta vášho zariadenia
  • Naše úplne nové systémové písmo podporuje viacero systémov písania
  • Prepracovaná aplikácia Počasie vám poskytne nielen dôležité informácie, ale tiež vám ukáže, ako to vonku vyzerá
  • Upozornenia sa zameriavajú na dôležité informácie a prezentujú vám ich najefektívnejším spôsobom
  • Každá fotografia môže na uzamknutej obrazovke vyzerať ako umelecký plagát vylepšený viacerými efektmi a dynamickým vykresľovaním
  • Nové ikony na domovskej obrazovke obnovujú známe položky novými tvarmi a farbami
  • Naša interná technológia viacnásobného vykresľovania robí vizuály jemnými a pohodlnými v celom systéme
  • Multitasking je teraz ešte priamočiarejší a pohodlnejší s vylepšeným rozhraním viacerých okien

Tieto a ďalšie zmeny ponúkne aktualizácia na HyperOS. Ak si chcete overiť, či aj váš telefón neskôr získa aktualizáciu, dávame do pozornosti náš predchádzajúci článok.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.