Modelový rad Xiaomi 14T už nemá skoro žiadne tajomstvá.

Séria smartfónov Xiaomi 13T minulý rok získala skutočne dobré ohlasy u fanúšikov. Zaujal najmä základný model série, ktorý mal oproti Pro verzii výhodu najmä v nižšej cene. Aj tento rok však máme očakávať predstavenie dvoch telefónov v sérii smartfónov označených písmenkom T. Xiaomi sa pripravuje na ich predstavenie, ktoré prebehne pravdepodobne už o pár mesiacov.

Telefóny z tejto série sa už objavili aj v rámci certifikácií, pričom známe sú aj ich čipsety. Väčšina výbavy je však už známa, keďže Xiaomi má telefóny už takmer pripravené na predstavenie. Aj tento rok sa teda v modelovom rade Xiaomi 14T dočkáme dvoch smartfónov, ktoré zaujmú ako výbavou, tak pravdepodobne aj cenou.

Séria Xiaomi 14T už čoskoro

Modelový rad Xiaomi 14T bude cieliť na používateľov, ktorí si zakladajú na moderných technológiách. Zároveň však nechcú zaplatiť stovky eur navyše za vlajkové lode, pretože tieto modely sú spravidla cenovo dostupnejšie. Už teraz očakávame, že dva nové modely zaujmú ako cenou, tak aj vysokým výkonom. Základný Xiaomi 14T má totiž ponúknuť čipset MediaTek Dimensity 8200-Ultra. Tento čipset bolo možné nájsť aj v predchádzajúcej generácii telefónu, vylepšenia však majú nastať v iných oblastiach. Základný model má vsadiť na 144 Hz AMOLED displej, veľkú 5500 mAh batériu a rýchle nabíjanie. To má byť s výkonom 67 alebo až 90 W. Fotoaparát telefónu bude taktiež patriť medzi špičku vo svojej kategórii v základe s 50 Mpx hlavným snímačom a Leica optikou.

Xiaomi 13T a Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro

Podpis Leicy bude možné vidieť aj v Pro verzii, ktorá okrem skvelého fotoaparátu ponúkne aj vyšší výkon. O ten sa postará MediaTek Dimensity 9300+, pričom výkon tohto čipsetu má byť porovnateľný so Snapdragonom 8 Gen 3. Vo výbave Xiaomi 14T Pro nebude chýbať ani prémiový displej. Ten bude podporovať obnovovaciu frekvenciu až 144 Hz a pôjde o 1,5K AMOLED panel. Batéria má mať taktiež kapacitu 5500 mAh, rýchlosť nabíjania však bude vyššia pri 120 W. Pro verzia by mala byť aj odolnejšia voči vode a prachu vďaka krytiu IP68. Dizajn tohto modelu by sa mal podobať na už predstavený POCO F6.

Predstavenie oboch telefónov môže prebehnúť už čoskoro. Minuloročná séria Xiaomi 13T bola predstavená v priebehu septembra. Rovnaké obdobie by sa malo viazať aj s predstavením modelového radu Xiaomi 14T. Niektoré úniky odkazujú na augustové predstavenie, to by sme však brali s rezervou. Pravdepodobnejšie totiž je, že Xiaomi opäť vsadí na mesiac september.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.