To, že aj Xiaomi pripravuje vlastné skladateľné zariadenie, je známe už dlhšie.

V skutočnosti to vyzerá tak, že práve táto čínska spoločnosť, predstaví zo všetkých výrobcov najprogresívnejší skladateľný smartfón. Pred pár dňami sme toto skladateľné zariadenie mohli vidieť priamo v rukách spoluzakladateľa Xiaomi, Bin Lina.

Pôvodné video bolo už z YouTube odstránené, ale na toho, kto ho zhliadol, zanechalo určite dojem. Nižšie si môžete pozrieť to isté video z iného zdroja.

Xiaomi vydalo oficiálne vyhlásenie pre LetsGoDigital, kde opisuje skladateľný telefón a poskytuje aj niektoré informácie o jeho vývoji, dizajne a prekonávaní niektorých problémov s flexibilným displejom a sklápacím mechanizmom. Okrem toho aj približuje, ako nadstavba MIUI spolupracuje s týmto konceptom telefónu a prispôsobuje sa na rôzne konfigurácie 3 displejov. Vysvetľuje tiež, že displej sa vyvíjal v spolupráci s externým dodávateľom.

Okrem informácií, spoločnosť LetsGoDigital vytvorila aj na základe týchto aj predošlých únikov skutočne skvelé 3D rendery zariadenia. Zobrazené používateľské rozhranie neodzrkadľuje konečnú verziu nadstavby MIUI, ktorú Xiaomi určite prepracuje do posledného detailu a použije v skladateľnom telefóne. Xiaomi zvažuje dva názvy pre tento prototyp. Jedným z nich je „Xiaomi Dual Flex“ a druhým „Xiaomi MIX Flex„. Spoločnosť sa samozrejme môže nakoniec rozhodnúť, že z nich nepoužije ani jeden.

Skladateľné zariadenie od Xiaomi má dve sklopné časti po stranách, ktoré sa ohýbajú smerom dozadu za telefón, čo presunie celé používateľské rozhranie do strednej časti zariadenia. Po otvorení sa telefón prepne do režimu tabletu s tenkými rámčekmi a celá plocha veľkého displeja sa môže použiť na zobrazenie aplikácií alebo sledovanie multimediálneho obsahu.

Zaujímavé je, že rendery nezobrazujú žiaden fotoaparát a ani vo videu sme žiaden nezazreli. Je tak pravdepodobné, že fotoaparát sa nachádza v strednej časti zariadenia a pre jeho využívanie je potrebné mať jednu zo skladateľných častí smartfónu otvorenú.

V strednej časti telefónu hore je tlačidlo, zatiaľ čo v dolnej časti sa nachádza USB-C port. Predpokladáme, že slúchadlo sa nachádza v rámiku telefónu v hornej časti. Zvyšok telefónu je už ponechaný na predstavivosť.

V posledných niekoľkých rokoch sa odvetvie inteligentných telefónov stalo trochu ťažkopádnym a čoraz viac fanúšikov smartfónov čaká, ako sa výrobcovia popasujú s novými výzvami. Na druhej strane je pravda, niekoľko z nich už svoje skladateľné zariadenia potvrdili, aby posunuli hranice inovácií do úplne nových rozmerov. Do budúcnosti mobilných počítačov a lepšej komunikácie.

Oficiálne vyhlásenie spoločnosti Xiaomi: 

Duálne skladateľný smartfón je najnovšou inováciou Xiaomi. Jeden z kľúčových komponentov telefónu, flexibilná sklápacia obrazovka, je vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou dodávateľského reťazca. Okrem obrazovky je dizajn, skladací mechanizmus a nadstavba MIUI nezávisle vyvinuté v réžii Xiaomi.

Xiaomi je prvou spoločnosťou na svete, ktorá prezentuje dvojitý sklopný smartfón a podmanila si technické výzvy, ktoré sú v troch rôznych formách – duálne zloženie, jednoduché zloženie a prevedenie tabletu. Pred nájdením najlepšieho riešenia spoločnosť Xiaomi uskutočnila rozsiahle výskumy a experimenty s cieľom vyvinúť robustný sklápací mechanizmus, ktorý umožní flexibilnému plátnu odolávať mechanickému namáhaniu.

Každá inovácia je výsledkom spoločného, ​​kumulatívneho úsilia výskumu a vývoja od partnerov dodávateľského reťazca a po výrobcu zariadenia. Je nesprávne si myslieť, že sklopná obrazovka sa dá ľahko premeniť na skladací smartfón bez významných prelomov v technológiách. Každý segment priemyselného reťazca má svoj jedinečný prínos. Spoločnosť Xiaomi je presvedčená, že inovatívne produkty a skvelé používateľské skúsenosti sú možné s dobrou spoluprácou a účasťou všetkých strán.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019: Pozrite si epické video prichádzajúcej legendy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.