Pred pár dňami sa objavili správy, že do čínskych verzií telefónov Xiaomi nebude možné inštalovať Google služby.

Spoločnosť sa k celej záležitosti oficiálne vyjadrila. Xiaomi si všimlo, že niektorí používatelia sociálnej siete Weibo a médiá, ktorí nepoznajú problematiku, rozšírili nepravdivé informácie o telefónoch Xiaomi, ktoré nebudú podporovať Google služby. Spoločnosť si myslí, že je potrebné objasniť túto situáciu, aby sa zabránilo nepravdivým informáciám. 

Spoločnosť Xiaomi tvrdí, že Xiaomi Community Answer Group nie je oficiálnym zástupcom spoločnosti Xiaomi. To znamená, že akékoľvek informácie z tejto skupiny nemožno považovať za oficiálne. Spoločnosť ďalej uviedla, že správa o Xiaomi a službách Google v Číne, je úplne nepravdivá.

Predtým si používatelia mohli inštalovať Google služby na telefóny Xiaomi sami. Zmenou však je, že používatelia si ich v Číne nebudú môcť inštalovať sami. Xiaomi musí túto funkciu predinštalovať, aby fungovalaModely, ktoré už majú služby Google, zostanú nedotknuté. Xiaomi tvrdí, že v budúcnosti uvedie na trh v Číne ešte viac smartfónov s predinštalovanými Google službami.

Pokiaľ ide o telefóny Xiaomi mimo Číny, všetky budú mať aj naďalej nainštalované mobilné služby spoločnosti Google.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11: Takto vyzerá nočné video vylepšené umelou inteligenciou (VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.