Globálne verzie telefónov majú Google služby predinštalované od výroby.

Xiaomi predáva dve verzie svojich telefónov – takzvané čínske verzie sú určené iba pre čínsky trh a takzvané globálne verzie sú určené pre ostatné regióny sveta a predávajú sa aj na Slovensku. V minulosti bolo zvykom, že si niektorí používatelia objednávali čínske verzie telefónov z čínskych eshopov, či už kvôli nižšej cene alebo kvôli nedostupnosti daného telefónu na našom trhu.

Dnes je však situácia výrazne lepšia. Xiaomi má oficiálne zastúpenie aj na Slovensku a jeho telefóny sú v ponuke lokálnych operátorov. Nie je teda veľa dôvodov, prečo by mal niekto preferovať dovoz z Číny. Pokiaľ je to však vaše hobby, možno váš názor zmení informácia, že Xiaomi sa rozhodlo blokovať inštaláciu Google služieb do čínskych verzií svojich telefónov.

Na informáciu upozornil portál ithome. Xiaomi svoje rozhodnutie nevysvetlilo, iba oznámilo, že od februára si do telefónov značiek Mi a Redmi, ktoré sa predávajú bez Google služieb, tieto služby dodatočne nenainštalujete. Ako už bolo spomenuté, týka sa to čínskych verzií telefónov. Globálne verzie Xiaomi telefónov majú Google služby predinštalované a v ich prípade sa nič nemení.

Zdroj: ithome

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10T Pro: Hi-End smartfón za polovicu bežnej ceny (RECENZIA + VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit