Najnovšie telefóny čínskeho giganta dostanú do výbavy pokročilé fotoaparáty.

Xiaomi sa pripravuje na uvedenie očakávaných vlajkových smartfónov série Xiaomi 14, ktoré budú aj pre samotnú spoločnosť prelomové. Hoci doteraz sa čínsky gigant k uvedeniu dvojice smartfónov oficiálne nevyjadroval, tak teraz na sociálnej sieti Weibo potvrdil, že séria Xiaomi 14 bude predstavená tento mesiac. V tejto súvislosti spoločnosť potvrdila aj pretrvávajúcu spoluprácu so spoločnosťou Leica, vďaka ktorej sa fotoaparáty Xiaomi telefónov posunuli o niekoľko úrovní vyššie.

Spolupráca medzi spoločnosťami Xiaomi a Leica začala v roku 2022, pričom odvtedy bolo uvedených niekoľko výborných fotomobilov, ktoré zahŕňajú model Xiaomi 12S Ultra, sériu Xiaomi 13 a Xiaomi 13T.

Portál GSMArena informuje, že séria Xiaomi 14 bude vybavená inovatívnym riešením optického systému. Ide o pokročilý objektív Leica Summilux, ktorý by mal telefónom série Xiaomi 14 pomôcť dostať sa na absolútnu špičku mobilnej fotografie. Xiaomi vraj tento objektív skombinovalo s vysokodynamickým obrazovým snímačom. Vo výsledku by to malo pre tieto telefóny zabezpečiť bezkonkurenčné a presné schopnosti snímania. 

Xiaomi potvrdilo spoluprácu s LeicaZdroj: GSMArena
Xiaomi opäť potvrdilo spoluprácu s Leica

Xiaomi vidí budúcnosť v HyperOS

V neposlednom rade bude pre Xiaomi prelomová aj nová nadstavba HyperOS, ktorá bude v čase uvedenia série Xiaomi 14 okamžite k dispozícii pre čínsky trh. Neskôr v roku 2024 by sa mala dostať na globálnu scénu. HyperOS tiež zabezpečí viac funkcií a možností prispôsobenia.

Keďže Qualcomm svoju novú vlajkovú čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 3 predstaví už budúci týždeň, presnejšie 24. októbra, tak predstavenie série Xiaomi 14 s týmto čipsetom sa očakáva v najbližších dňoch, možno aj hodinách, po predstavení tejto čipovej sady. 

Blíži sa teda očakávané predstavenie dvoch veľmi zaujímavých smartfónov, ktoré už o pár dní naznačia, aké trendy sa budú niesť celým rokom 2024. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.