Prvé smartfóny od Xiaomi na globálnom trhu už evidujú Android 14.

Android 14 bude operačným systémom, ktorý vylepší väčšinu novších smartfónov na trhu a zároveň predznamená verziu operačného systému na rok 2024. Už koncom tohto roka by sa mal tento systém nachádzať vo veľkom množstve smartfónov, nakoľko výrobcovia ako Samsung či Xiaomi majú v pláne rýchlu distribúciu systému pre svojich používateľov.

A zatiaľ čo niektorí výrobcovia stále pracujú na adaptácii Androidu 14 pre svoje smartfóny, tak Xiaomi už začalo s jeho distribúciou aj na globálnom trhu. Niektoré modely v Európe teda taktiež môžu evidovať aktualizáciu, na čo upozornil portál xiaomiadictos.com.

Najskôr vlajkové lode, potom staršie modely

Príchod systému Android 14 do prvých smartfónov od Xiaomi sa zatiaľ nebude týkať všetkých používateľov konkrétnych modelov. Každému je jasné, že sa výrobca najskôr sústredí na svoje nové a výkonné smartfóny, teda na vlajkové lode na rok 2023. Spolu s nimi sa aktualizácia bude týkať aj výkonného smartfónu, ktorý spoločnosť predstavila na jeseň minulého roku.

Xiaomi 13Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13

Android 14 aktuálne mieri do modelov ako je Xiaomi 13 (V14.0.2.0.UMCMIXM), Xiaomi 13 Pro (V14.0.2.0.UMBMIXM) a Xiaomi 12T (V14.0.4.0.ULQMIXM). V prípade všetkých troch smartfónov pritom ide o aktualizáciu, ktorá sa týka používateľov modelov s aktívnym členstvom v Mi Pilot programe. Ide teda o testovaciu verziu, ktorá príde do zariadení všetkých používateľov neskôr.

Kedy Android 14 príde aj do vášho Xiaomi?

Ako sme už spomenuli, Xiaomi si pripravuje aktualizácie pre množstvo používateľov tak, aby boli k dispozícii do konca tohto roka. Je však nutné pripomenúť, že väčšina telefónov aktualizáciu na Android 14 aj tak získa až v priebehu budúceho roku, teda začiatkom 2024. V prvej vlne by sa mali nachádzať práve novšie telefóny a drahšie modely predstavené v posledných rokoch. Neskôr by sa na zoznam mali pridať aj lacnejšie telefóny.

Radi by sme ale do pozornosti dali aj predpokladaný zoznam smartfónov, ktoré Android 14 získajú. Jednoduchému nástroju, vďaka ktorému si môžete túto kompatibilitu overiť, sme sa venovali v našom predchádzajúcom článku.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.