Vďaka tomuto nástroju jednoducho a rýchlo zistíte kompatibilitu vášho smartfónu so systémom Android 14.

Aktualizácia na Android 14 mnohých používateľov láka. Nemáme sa čomu čudovať, táto verzia systému so sebou priniesie viacero vylepšení, medzi ktoré môžeme zarátať napríklad možnosť vypnutia reklám zobrazených na celej obrazovke a mnohé ďalšie. S novou verziou systému rovnako prichádza aj lepšie zabezpečenie smartfónu pred najnovšími hrozbami, čo ocení nejeden používateľ. Otázna je však stále kompatibilita a to, ktoré telefóny nakoniec aktualizáciu získajú. Vy si to ale môžete overiť vďaka nástroju, ktorý si predstavíme v našom článku.

Získate aktualizáciu na Android 14?

Zoznamy kompatibilných smartfónov sme si mohli pozrieť už z viacerých zdrojov. Takýto zoznam existuje napríklad pre smartfóny od Samsungu, no ani jeden takýto zoznam nie je zatiaľ stopercentný. Komunita používateľov a fanúšikov Androidu ale zozbierala všetky dostupné informácie o telefónoch, ktoré by potenciálne Android 14 nakoniec získať mohli. Tieto informácie zhrnuli na webovej stránke, kde uvádzajú, ktoré smartfóny majú aktualizáciu prisľúbenú a ktoré sú už vo fáze beta testovania.

android 3D logoZdroj: 9To5Google
android 3D logo

Aby ste si mohli skontrolovať kompatibilitu vášho smartfónu s aktualizáciou na Android 14, stačí vám navštíviť stránku androidupdatetracker.com a prejsť do sekcie vášho výrobcu smartfónov. Nástroj pritom ponúka možnosť kontroly kompatibility aktualizácie pre modely od spoločností Asus, Fairphone, Google, Honor, Motorola, Nokia, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Samsung, Sony a Xiaomi.

Nástroj toho však ponúka viac

Ak aj vy patríte medzi nadšencov aktualizácií systému, tak by ste si tento nástroj mali uložiť do záložiek. Už teraz totiž ponúka možnosť kontroly toho, či telefóny získajú aj systém Android 15 a ďalšie verzie po rozkliknutí konkrétneho modelu. V skratke ide o nástroj, ktorý si ukladá informácie o tom, pod akú aktualizačnú politiku má model spadať a aké aktualizácie v budúcnosti získa.

Aktualizácia na Android 14 je pre mnohých používateľov pritom už za rohom. Pôvodne sa rozprávalo o tom, že by Google túto verziu Androidu mohol vypustiť pre verejnosť v stabilnej verzii už počas septembra. Toto vydanie sa však oneskorí a podľa všetkého príde začiatkom októbra. Majitelia vybraných telefónov by ale svoje aktualizácie mali získať do konca tohto kalendárneho roka, najmä ak vlastnia novšie modely predstavené v tomto roku.

Zdroj: androidupdatetracker.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.