Pozadie nazvané ako Bliss je skutočné, no dnes už miesto nemá takýto charakter.

Fotografia sa preslávila ako pozadie vo Windows XP. Vidieť takéto pozadie na pracovnej ploche znamenalo jediné – ste hrdým používateľom najnovších XPčiek. Minimálne od konca roku 2021. Charles O’Rear je autorom fotografie a dodnes nie je známa suma, za ktorú ju Microsoft kúpil. Pôvodnou fotografiou sa inšpirovali iní tvorcovia a pripravili pozadie v tmavom režime.

Urobil ju na výlete po ceste okolo voľných plání, no dnes už vyzerajú inak, keďže vinohradnícka oblasť sa rozvíja a majitelia pozemku majú pole pripravené na pestovanie hrozna. Fotografia ale vznikla ešte v roku 1998 po ceste zo Sonomy do Marin County a išlo viac-menej o využitie príležitosti odfotiť krásnu scenérie. Ako vidno na mapách Googlu, nestačí len zastať a odfotiť ale aj vybrať správny výsek toho, čo má byť vidno.

Pozadí Pracovnej plochy je obrovské množstvo vrátane variácií Bliss. Tu však uvádzame zdroje na dve varianty, ktoré si môžete dať pri aplikovanom tmavom režime. Pozadie nebude narúšať tmavý režim. Na stiahnutie súborov v plnom rozlíšení a kvalite kliknite na Variant 1Variant 2.

Zdroj: Windows XP Club FB

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.