Spoločnosť Sony v tichosti predstavila nové zariadenie “super” strednej triedy – Xperiu XA2 Plus.

Smartfón je vybavený 6-palcovým IPS LCD displejom s pomerom strán 18:9 a rozlíšením FullHD+ (1080×2160 pixelov). Ako prvé zariadenie Xperia v tejto kategórii dostáva podporu prehrávania zvuku v Hi-Res kvalite, pričom sa nezabudlo ani na 3,5 mm audio vstup pre slúchadlá.

Dizajnový jazyk je rovnaký ako pri modeloch Xperia XA2 a XA2 Ultra, ale pre zachovanie pomeru strán 18:9 sa musel displej v rohoch jemne zaobliť. Kovová konštrukcia zariadenia je pozoruhodná a eloxovaný hliník so zrezanými hranami dodáva smartfónu možno aj atraktívnejší vzhľad ako je tomu pri vlajkovej lodi Xperia XZ2.

Displej je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 5. Zadná kamera má rozlíšenie 23 Mpx a dokáže nahrávať videá v rozlíšení až 4K pri 30 fps. Predný širokouhlý fotoaparát (120°) dostal rozlíšenie 8 Mpx. Snímač odtlačkov prstov si našiel svoje miesto na zadnej strane zariadenia, tak ako ho majú ostatné Sony smartfóny modelového roka 2018.

Xperia XA2 Plus je poháňaná čipsetom Snapdragon 630 v kombinácii so 4 / 6 GB pamäte RAM a 32 / 64 GB eMMC pamäte ROM. Úložisko je možné rozšíriť microSD kartami do hodnoty 400 GB.

O dostatok energie sa bude starať batéria s kapacitou 3 580 mAh. Z konektivity vyzdvihneme podporu Bluetooth 5.0 s aptX HD, NFC a USB Type-C. Nezabudlo sa ani na FM rádio.

Zariadenie Xperia XA2 Plus s rozmermi 157 × 75 × 9,6 mm dosahuje hmotnosť 205 gramov, čo nie je určite málo. Smartfón sa začne predávať koncom augusta v štyroch farbách: strieborná, čierna, zlatá a zelená. Bude k dispozícii vo variantoch Single a Dual SIM.

Zdroj: XperiaBlog

Prečítajte si aj:

Multimediálne funkcie v Sony Xperia XZ2: Reproduktory a zvuk (2. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.