Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

XPG, rýchlo rastúci poskytovateľ počítačov, komponentov a periférií pre hráčov, e-sports profesionálov a technologických nadšencov, s potešením oznamuje novú spoluprácu s Intelom na výkonnom 15,6″ ultrabooku XPG XENIA Xe s certifikátom EVO™ a ľahkou tenkou konštrukciou.

XPG XENIA Xe má moderný a elegantný design, využíva prvotriedne CNC strojom obrábané eloxované hliníkové šasi s celkovou hrúbkou iba 14,9 mm a hmotnosťou 1,65 kg. Tento ultrabook je osadený procesorom Intel® Core™ i5-1135G7 alebo i7-1165G7 jedenástej generácie, grafikou Intel® Iris® Xe, úsporným 15,6″ 1080p Full HD IPS displejom s vysokým jasom a kapacitnou dotykovou vrstvou, rovnako ako vlastným ultrarýchlym PCIe 4.0 M.2 SSD XPG.

„Sme veľmi radi, že môžeme našej hernej komunite predstaviť XPG XENIA Xe, držíme sa nášho odhodlania ponúkať prvotriedne a vysoko kvalitné produkty. XPG XENIA Xe je pre našich zákazníkov jasným príkladom toho, ako môžu získať prístup k najlepším technológiám, aké spoločnosť Intel ponúka,“ povedal Alex Yin, Chief Gaming Officer & General Manager, XPG. „Tento notebook bol navrhnutý pre používateľov, ktorí ocenia jeho elegantnú a jednoduchú konštrukciu poskytujúcu ako výbornú rozšíriteľnosť, tak aj dostatok výkonu pre každodenné situácie zahŕňajúce hranie na cestách aj ľahkú tvorbu obsahu.“

„Bolo nám cťou spolupracovať s tímom XPG na jeho prvom tenkom a ľahkom notebooku, modeli XENIA Xe. A tu je výsledný produkt – prvotriedny design, procesory Intel 11. generácie a XPG PCIe 4.0 SSD v kombinácii s platformou Intel EVO – skutočne pôsobivé,“ hovorí Joel Christensen, generálny riaditeľ skupiny Intel Systems Product Group.

Poháňaný technológiami XPG a Intel

Je vybavený procesorom Intel® Core™ 11. generácie, grafikou Intel® Iris® Xe a ako jeden z mála vo svojej triede využíva pamäte LPDDR4X s taktom 4 266 MHz pre plynulú prácu s viacerými aplikáciami naraz. Užívatelia si tak môžu byť istí, že budú mať k dispozícii ohromný výkon. Vďaka kombinácii s oceňovaným XPG PCIe 4.0 SSD, ktoré v porovnaní s bežnými PCIe 3.0 SSD poskytuje dvojnásobné rýchlosti čítania aj zápisu, umožňuje XPG XENIA Xe hranie hier a tvorbu obsahu bez kompromisov v kvalite, prenositeľnosti a pohodlia.

Certifikovaný Intel® EVO

Notebook XENIA Xe je vyladený tak, aby bol výkonným umelcom a aby vyhovoval požiadavkám na platformu Intel® EVO™. To zahŕňa až 16 hodinovú výdrž na batériu, podporu rýchleho nabíjania, okamžité prebudenie a prihlásenie do Windows v priebehu jednej sekundy, ultrarýchle rozhranie Thunderbolt™ 4, pokročilú bezdrôtovú technológiu Intel® Wi-Fi 6, podmanivý 15,6″ dotykový displej, reproduktory s vysokou vernosťou zvuku, mikrofóny s technológiou Far-Field a IR webkameru pre lepšie zážitky z rozhovorov a interakcií.

Najlepší kompromis

Všetko v prípade XPG XENIA Xe bolo navrhnuté tak, aby tento notebook poskytoval rovnováhu medzi „vysokou kvalitou“, „tenkým a ľahkým prevedením“ a „výkonom“. Rozmermi 355 × 230 × 14,9 mm svojho precízne opracovaného tela patrí medzi najmenšími 15,6″ notebookmi a jeho kvalitné robustné hliníkové šasi váži iba 1,65 kg. Veľmi jasný, a pritom mimoriadne úsporný 15,6″ displej sa môže pochváliť iba 4,9mm úzkymi postrannými rámčekmi a 87 % pomerom veľkosti obrazovky k telu. Neuveriteľne vysoká kapacita batérie 73,41 Wh mu zaisťuje dlhú výdrž a malý 65W napájací adaptér sa zase jednoducho prenáša.

Dostupnosť XPG XENIA Xe závisí na krajine predaja. Pre viac informácií o dostupnosti a presných cenách v jednotlivých krajinách kontaktujte, prosím, XPG na adrese https://xpg.com/en/xpg.

Značky: