Výpadky služieb sú vlastne na dennom poriadku.

Mnohí z nás ich ani nepostrehneme, no niektoré majú dlhšie trvanie. Deje sa to Facebooku aj Googlu aj iným firmám a ich serverom. Dokonca to nie je ani plošne. Ak totiž nefunguje Gmail v niektorých lokalitách Európy, neznamená to zároveň nefunkčnosť YouTube.

Zhodou okolností práve táto video služba mala včera rozsiahlejšie výpadky. Tie používatelia hlásili na serveri Down detector. Pokojne tak môžete urobiť aj vy, ak zaznamenáte nejaký problém.

downdetector map

Podľa údajov tohto webu išlo o lokality v Kanade, Brazílii, väčšiny Európy, Japonska aj častí Austrálie. Používateľom sa zobrazovali chyby už počas prístupu na vybrané kanály, kedy sa zobrazovalo hlásenie o tom, že neexistuje. Až 61 % používateľov malo problémy pri sledovaní videa, 37 % s prístupom na web a 1 % malo ťažkosti s prihlásením.

Podobne na tom boli servery Epic Games. Tie totiž spustili akciu na GTA V pre PC úplne zadarmo, čo preťažilo servery. Enormný záujem mal za následok niekoľko hodinový výpadok. Teraz je už všetko v poriadku a vy si hru môžete stiahnuť alebo pridať o svojho účtu na tomto serveri.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Používatelia hlásili výpadok Microsoft Teams

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.