Služba chce zaujať novou funkciou Samples*.

*Funkcia Ukážky je od 17. augusta dostupná aj na Slovensku.

Služba YouTube Music sa celosvetovo teší obrovskej popularite. Niet sa preto čomu diviť, že Google v nej vidí potenciál, a priestor na ďalší rast. Zaujímavé pritom je, že aplikácia YouTube Music sa v priebehu rokov nedočkala výraznejších zmien, teda až doteraz, pretože nová funkcia Samples prinesie do prostredia aplikácie veľké oživenie.

Portál PhoneArena informuje, že funkcia s názvom Samples bude dostupná len v službe YouTube Music a predstavuje spôsob, ako objavovať novú hudbu iba jednoduchým potiahnutím prsta. Po novom sa bude nachádzať medzi kartami Domov a Preskúmať v spodnej časti obrazovky. Trojicu tlačidiel dopĺňa tlačidlo Knižnica.

YouTube Music prichádza s novou funkciou SamplesZdroj: Google
YouTube Music prichádza s novou funkciou Samples

V čom sa však funkcia Samples líši od Preskúmať? Novinka bude zameraná na profesionálnu a kvalitnejšiu videoprodukciu, ktorá je známa z YouTube Shorts. Pokým Shorts sú vytvárané amatérmi, tak Samples budú na profesionálnej úrovni. Samples sa sústredí na prinášanie prispôsobenej audiovizuálnej produkcie od významných umelcov a vydavateľstiev. 

V prípade Samples by mali byť prehrávané 30 sekundové klipy, avšak tie nemusia začínať na začiatku skladby, ale pokojne aj v strede. Hlavnou úlohou Samples je prinášať najlepšie časti skladieb a ponúknuť ich vo vertikálne orientovanej audiovizuálnej podobe. Pokiaľ na takéto krátke video dáte like, jeho zvuková verzia by sa mala uložiť do existujúceho zoznamu skladieb, ktoré sa vám páčia.

Zdroj dodáva, že v ponuke Samples sa nemajú objavovať žiadne reklamy. Táto výnimka má platiť pre používateľov služby Premium, ako aj bezplatných používateľov. V redakcii sme cez APK Mirror aplikáciu YouTube Music aktualizovali na najnovšiu verziu, avšak ponuka Samples sa v jej prostredí zatiaľ neobjavila, čiže nie  je jasné, ktorým smerom sa bude správanie reklamy uberať.

Funkcia Samples bude čoskoro dostupná v systémoch Android a iOS pre všetkých používateľov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.