YouTube musel veľmi promptne zareagovať na znížený stav zamestnancov.

Ako sa predpokladalo, YouTube v druhom štvrťroku 2020 odstránil viac videí, ako kedykoľvek predtým. Je to aj z dôvodu, že spoločnosť sa musela viac spoliehať na svoj algoritmus ako na ľudský faktor. Medzi aprílom a júnom bolo tak stiahnutých viac ako 11,4 milióna videí. V rovnakom období minulého roka YouTube odstránil necelých 9 miliónov videí.

Spoločnosť Google varovala, že z dôvodu pandémie sa bude viac spoliehať na technológie ako na svojich zamestnancov, a že videá, ktoré by za normálnych okolností boli v poriadku, môžu byť odstránené omylom. Ľudskí moderátori pracujú v kanceláriách, ktoré sú špeciálne zriadené na bezpečné kontrolovanie obsahu. Ak by sa takáto práca vykonávala mimo kontrolovaného pracoviska, narástlo by riziko neúmyselného vystavenia údajov o používateľoch a citlivých videách.

Aj z dôvodu omylom odstránených videí sa zvýšil počet autorských odvolaní. Počet sa oproti prvému štvrťroku 2020 zvýšil až dvojnásobne, na viac ako 325 000. 

Google uviedol: „Prijali sme nižšiu úroveň presnosti, aby sme sa ubezpečili, že sme odstránili čo najviac nevhodného obsahu.“

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.