Funkcia je už teraz dostupná pre vybraných používateľov.

Funkcia časovača je pre používateľov viacerých platforiem určite veľmi dobre známa, avšak YouTube túto možnosť doteraz neponúkal. Prvá zmienka o tejto funkcii, určenej pre aplikáciu YouTube na sledovanie videí, sa objavila pred pár týždňami, pričom teraz bola konečne spozorovaná v testovacej prevádzke určenej pre Premium používateľov. Funkciu časovača je možné využiť pri veľa príležitostiach, avšak svoje najväčšie uplatnenie pravdepodobne nájde pred spaním, alebo na pripomenutie, že sa už máte začať venovať inej činnosti, než pozeraniu videí. Dôvodov, prečo využívať túto funkciu, je samozrejme oveľa viac. 

Funkcia časovača sa už skôr objavila v aplikácii YouTube Music, ale svoje pevné miesto má aj v konkurenčnom Spotify. Ako však naznačuje samotný názov, tak nová funkcia pre automatické vypnutie prehrávania obsahu funguje rovnako, ako funkcia v YouTube Music či Spotify. Stačí si v nastaveniach vybrať čas, po ktorom sa prehrávané video vypne. Na výber je niekoľko možností od 10 minút po jednu hodinu, alebo časovač je možné nastaviť aj na základe dĺžky prehrávaného videa. 

YouTube túto funkciu časovača spánku umožňuje testovať až do 2. septembra. Určená je pre PC a mobilné zariadenia, pričom televízory sú z testu vyňaté. Nový časovač sa v počítači zobrazí v ponuke prehrávania a podporuje nastavenie časovača na hodnoty 10 minút, 15 minút, 20 minút, 30 minút, 45 minút a 60 minút, ako aj spomínanú možnosť “zastavenie na konci videa”. Možnosti sú identické v mobilnej aplikácii, ale v systéme Android sú skryté v časti „Ďalšie nastavenia“.

Aj napriek exkluzívnej dostupnosti testerom verzie YouTube Premium je možné, že funkcia časovača sa po skončení testovacej fázy dostane ku všetkým Premium používateľom, pričom je taktiež možné, že zakrátko bude k dispozícii pre všetkých.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.