Lacnejšiemu predplatnému na YouTube je koniec.

Platforma YouTube v poslednej dobe zavádza čoraz viac obmedzení. Posledných pár mesiacov sa tak používatelia sústreďujú na boj s adblokermi, ktoré platforma odhaľuje a následne blokuje prístup k videám. Bez zaplateného predplatného YouTube Premium by ste sa k obsahu bez reklám, resp. k prémiovým funkciám dostať nemali. Ani s predplatným to však nebude také jednoduché. Platforma si totiž posvieti aj na VPN.

Je známou informáciou, že každá krajina má iné podmienky pre zakúpenie predplatného Premium. V niektorých krajinách je tak toto predplatné lacnejšie ako v iných, a to až o niekoľko eur. Rozdiely vedia byť výrazné a návštevníci sa tak vedia dostať k Premium predplatnému aj za menej ako 2 eurá na mesiac. Využívajú na to práve VPN služby, čo však YouTube bude postupne odhaľovať.

Účty YouTube Premium aktivované s VPN budú odhalené

Ak náhodou aj vy patríte medzi špekulantov, ktorí si predplatili YouTube Premium s pomocou VPN služby, mali by ste spozornieť. Platforma bude totiž tieto účty odhaľovať a ich predplatné rušiť. Dôvodom je práve využívanie tejto praktiky s cieľom získania lacnejšieho predplatného. Platforma teda po odhalení aktivácie predplatného cez VPN predplatné zruší, pravdepodobne k najbližšiemu dňu ďalšej fakturácie.

youtube logo na smartfoneZdroj: freestocks.org

YouTube na to využije jednoducho zisťovanie polohy. Ak krajina aktivácie nebude korešpondovať s krajinou, v ktorej je k účtu dlhodobo pristupované, predplatné sa jednoducho zruší. Predplatiteľ o tom bude informovaný prostredníctvom e-mailu.

Ako sme už spomenuli, rozdiely v predplatnom môžu byť vysoké. Zatiaľ čo na Slovensku stojí služba YouTube Premium až 7,19 eura pre jednotlivca, v takej Argentíne vie byť cena oveľa nižšia a v prepočte sa môže pohybovať okolo 1,95 eura. Vďaka tomuto cenovému rozdielu môžu mnohí ušetriť až niekoľko eur mesačne, čo sa pochopiteľne platforme nepáči. Zrušenie predplatného aktivovaného cez VPN je teda logickým krokom.

Zdroj: androidauthority.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.