Nové ovládacie prvky využijú iba niektorí používatelia.

Používatelia platenej verzie aplikácie YouTube majú množstvo výhod, ktoré okrem prístupu k aplikácii YouTube Music, prehrávaniu na pozadí a prostrediu bez otravných reklám, ponúkajú aj ďalšie benefity. Aktuálne jednou praktickou novinkou je aj možnosť jednoduchšieho prehrávania videa (napríklad hudobného) pomocou veľkých tlačidiel, ktoré pripomínajú prostredie hudobného prehrávača.

Nová funkcia je dostupná pri akomkoľvek videu. Je však zjavne určená pre videá, pri ktorých budete pravdepodobne chcieť počúvať iba zvuk. Môže tak ísť napríklad o hudobné klipy alebo videocasty

Nové používateľské rozhranie poskytuje jednoduché a prehľadné ovládanie prehrávania videa s veľkými tlačidlami pre preskočenie dopredu a dozadu, rýchle posunutie o 10 sekúnd dopredu a dozadu a prehrávanie/pozastavenie. 

Pod nimi sa nachádzajú aj sekundárne tlačidlá pre zmenu rýchlosti prehrávania, uloženie do zoznamu a podobne. Keďže YouTube Premium umožňuje prehrávanie na pozadí aj pri vypnutom smartfóne, hlavná aplikácia YouTube s novými ovládacími prvkami tak môže byť používaná aj na primárne prehrávanie hudobného obsahu. Oproti aplikácii YouTube Music má však o niečo horší zvuk.

Novú funkciu sme v redakcii zaznamenali pred pár dňami, tak je viac ako isté (pokiaľ máte YouTube Premium), že ju môžete už teraz začať používať.

Zdroj: AndroidPolice,Vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.